back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ξεχωριστές ταξιδιωτικές εμπειρίες στο Μεσολόγγι… by locals

Διαβάστε επίσης

Μετά τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες, που βίωσε η πόλη του Μεσολογγίου, ο Οργανισμός Messolonghi by Locals αποφάσισε, με στόχο την τόνωση του ηθικού των κατοίκων και της τοπικής οικονομίας να διοργανώσει μια σειρά βιωματικών ταξιδιωτικών εμπειριών, που απευθύνονται σε ντόπιους και ξένους επισκέπτες.

Οι ταξιδιωτικές δραστηριότητες, που περιλαμβάνουν αρχαιολογικές και ιστορικές ξεναγήσεις, βόλτες με γαϊτα στη λιμνοθάλασσα της Κλείσοβας, οικοπεριηγήσεις, φωτογραφικά σαφάρι και επισκέψεις σε φυσικά ιχθυοτροφεία με επιδείξης τεχνικών αλίευσης και παστώματος ψαριών καθώς και γεύμα με τοπικά εδέσματα, προσφέρονται σε πολύ προσιτές τιμές.

«Πρόκειται για ολοκληρωμένα πακέτα υπεύθυνου τουρισμού, τα οποία ξεκινήσαμε να τα προωθούμε και το εξωτερικό, διοργανώνονται καθόλη τη διάρκεια του έτους, και τα έχουμε ονομάσει «βιωματικές ταξιδιωτικές εμπειρίες», αναφέρει στον Αθήνα 9.84, ο υπεύθυνος επικοινωνίας του οργανισμού Αντώνης Λαμπρόπουλος. «Μετά τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες στη πόλη επισπεύσαμε τη διοργάνωση αυτών των δραστηριοτήτων για να προβάλουμε μια θετική εικόνα της πόλης, να τονώσουμε το ηθικό των κατοίκων βάζοντας τους σε μια διαδικασία δημιουργική και παραγωγική και να ενισχύσουμε την τοπική οικονομία».

«Παράλληλα συνεχίζουμε τη χαρτογράφηση και τη ανάδειξη της τοπικής και πολιτιστικής ταυτότητας του Μεσολογγίου σε όλους τους τομείς, στον πολιτισμό, τον τουρισμό, τη γαστρονομία, το περιβάλλον και τα επαγγέλματα. Αυτός είναι ο σκοπός του οργανισμού μας», σημειώνει ο κ. Λαμπρόπουλος.

Οι «βιωματικές ταξιδιωτικές εμπειρίες» του Messolonghi by Locals είναι:

  • «Βόλτα με Γάιτα και οικοπεριήγηση»
  • «Γίνε ψαράς και ρίξε αγκίστρι στην Παράδοση και τη γαστρονομία»
  • «Ταξίδεψε στην αρχαιότητα και βάλε πλώρη για την Τροία»
  • «Επιβιβάσου στη χρονομηχανή της Ιερής Πόλης»
  • «Στα βήματα των Ελεύθερων Πολιορκημένων»
  • «Κυνήγησε τη συγκίνηση με το φωτογραφικό φακό σου»
  • «Συνδύασε την εμπειρία και ζήσε το, όπως ονειρεύτηκες»

Πως μπορείτε να συμμετέχετε

Θέσεις για τις βιωματικές ταξιδιωτικές εμπειρίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να κλείνουν επικοινωνώντας με το «ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ» μέσω του email: [email protected], της ιστοσελίδας messolonghibylocals.com, τηλεφωνώντας στο 26313 02048, ή με μια επίσκεψη στον Τοπικό Κόμβο_Local Hub που λειτουργεί και ως κέντρο πληροφόρησης-info point της πόλης, στην Ελευθερίου Βενιζέλου 24 στην πλατεία Αθ. Ραζηκότσικα (πρώην πλατεία Κέννεντυ).

Το Μεσολόγγι των Ντόπιων

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Messolonghi by Locals» ιδρύθηκε το 2018 από μια ομάδα νέων ανθρώπων που αποφάσισαν να παραμείνουν στην επαρχιακή πόλη του Μεσολογγίου και να δράσουν σε αυτήν, για αυτήν και τους κατοίκους της, στο πλαίσιο του προγράμματος «START: Create Cultural Change».

Καλλιόπη Ασλανίδου

Όταν η κοινωνία των πολιτών δημιουργεί θεσμούς για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα