back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δ. Σαρηγιάννης: Πιθανόν να φτάσουμε τα 80.000 κρούσματα την ημέρα

Διαβάστε επίσης

Για κορύφωση του πανδημικού κύματος στις 19 με 22 Ιανουαρίου με κατακόρυφη αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων, έκανε λόγο ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

«Από τις 19 έως τις 22 Ιανουαρίου, ο μέσος όρος θα είναι 65.000 κρούσματα την ημέρα, ενώ μπορεί να δούμε και 80.000 κρούσματα σε μια μέρα», δήλωσε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Νίκο Καρούτζο. Ο Δημήτρης Σαρηγιάννης τόνισε ότι «τα ενεργά κρούσματα στη χώρα αυτή τη στιγμή είναι 260.000, μπορεί να φτάσουμε και τα 600.000 κρούσματα σε μία εβδομάδα, καθώς η διασπορά είναι μεγάλη».

Όπως δήλωσε ο μη εμβολιασμένος πολίτης έχει 100% πιθανότητες να κολλήσει εάν έρθει σε επαφή με κρούσμα γι αυτό όπως είπε «χρειάζεται προσοχή, μείωση επαφών και συνεχής διαγνωστικός έλεγχος».

Για τα σχολεία ξεκαθάρισε ότι αυτά μπορούν να ανοίξουν υπό προϋποθέσεις με μεγάλο αριθμό τεστ σε όλα τα παιδιά. Όπως επεσήμανε «χρήσιμο είναι να γίνονται τρία self test την εβδομάδα, ένα την Κυριακή, ένα την Τρίτη κι ένα την Πέμπτη, καθώς οι​ πιθανότητες να υπάρξει επιμόλυνση στα παιδιά, ειδικά του δημοτικού είναι μεγάλη».

Κλείνοντας ο κ. Σαρηγιάννης συνέστησε προσοχή σχετικά με το σύνδρομο long covid, καθώς όπως είπε «υπάρχουν μελέτες στα παιδιά που παρουσιάζουν επιμόλυνση σε πολλά συστήματα του οργανισμού κι αυξάνονται οι νοσηλείες».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα