back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΕΦΚΑ: Έως την Τετάρτη η καταβολή εισφορών Νοεμβρίου 2021

Διαβάστε επίσης

Έως την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου, θα πρέπει να καταβληθούν οι εισφορές Κύριας, Επικουρικής ασφάλισης και Εφάπαξ παροχών για το Νοέμβριο του 2021 από ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες.

Παράλληλα, έως τις 31 Ιανουαρίου 2022, οι περίπου 850.000 επαγγελματίες θα πρέπει να επιλέξουν την ασφαλιστική κατηγορία στην οποία θα ενταχθούν το νέο έτος.

Η σχετική πλατφόρμα λειτουργεί στον διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr), ενώ ασφαλισμένοι που δεν θα υποβάλλουν αίτηση – δήλωση επιλογής/μεταβολής ασφαλιστικής κατηγορίας, θα παραμείνουν, στην ίδια κατηγορία με το προηγούμενο έτος.

Για την δήλωση παράλληλης έμμισθης απασχόλησης, οι ενδιαφερόμενοι εισέρχονται στον διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ, αλλά ακολουθούν τη διαδρομή: «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες»-& Εισφορές Μη Μισθωτών-& «Δικαιώματα Κοινωνικής Ασφάλισης» -& «Αίτηση – Δήλωση παράλληλης μισθωτής απασχόλησης».

Υπενθυμίζεται ότι για κύρια σύνταξη οι επιλογές ξεκινούν από την πρώτη (και υποχρεωτική) κατηγορία εισφορών των 210 ευρώ το μήνα και φτάνουν έως και την 6η κατηγορία των 566 ευρώ το μήνα, για επικουρική σύνταξη οι κατηγορίες ξεκινούν από 42 ευρώ και φτάνουν έως και 61 ευρώ το μήνα, ενώ για εφάπαξ παροχές η εισφορά κυμαίνεται από 26 έως 37 ευρώ το μήνα.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα