back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εβδομάδα αποφάσεων για τα σχολεία – Ανοίγουν σήμερα φροντιστήρια και βρεφονηπιακοί σταθμοί

Διαβάστε επίσης

Εν αναμονή της εισήγησης των ειδικών και των αποφάσεων της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων, επαναλειτουργούν σήμερα, φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, κέντρα μελέτης, βρεφικοί, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί της χώρας.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία κανονικά μετά τις γιορτές δήλωσε την Κυριακή μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επικαιροποιηθεί το πρωτόκολλο, σχετικά με το πότε θα κλείνει ένα τμήμα ή και ένα ολόκληρο σχολείο, αναλόγως με τον αριθμό των κρουσμάτων, αλλά και για τον απαιτούμενο αριθμό self test που πρέπει να κάνουν κάθε εβδομάδα μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Όπως τόνισε «περιμένουμε την τοποθέτηση των ειδικών. Θεωρούμε ότι τα σχολεία λειτούργησαν πολύ καλά το τετράμηνο που πέρασε. Στο τέλος του πρώτου δεκαπενθημέρου θα γίνει επαναξιολόγηση των μέτρων συνολικά, θα δούμε την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας τότε».

Νωρίτερα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα μιλώντας στον Αθήνα 9.84 δήλωσε ότι «υπάρχει αυξημένη προσέλευση αυτές τις μέρες στα Επείγοντα των νοσοκομείων ανθρώπων με συμπτώματα covid, ενώ παράλληλα έχουν αρχίσει να αυξάνονται κι οι νοσηλείες γιατί οι θετικοποιήσεις είναι πολλές».

Μ. Παγώνη: Δεν υπάρχει λόγος να μείνουν κλειστά τα σχολεία

«Τα σχολεία μπορούν και πρέπει να ανοίξουν κανονικά με μια αλλαγή στα πρωτόκολλα λειτουργίας για τα τεστ και τα μέτρα ατομικής προστασίας», τόνισε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όπως τόνισε, «δεν είναι δυνατόν να μείνουν τα παιδιά κλεισμένα. Πουθενά σε όλο τον κόσμο δεν έκλεισαν τα σχολεία λόγω του νέου πανδημικού κύματος της Όμικρον». Για την κορύφωση των κρουσμάτων η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ είπε αυτή αναμένεται γύρω στις 12 με 15 Ιανουαρίου.

«Η συζήτηση για τα σχολεία είναι ανοιχτή ακόμα. Η απόφαση θα ληφθεί προς το τέλος της εβδομάδας, όταν θα αρχίσει να φαίνεται τι συμβαίνει με την Όμικρον και τι επιβάρυνση θα φέρει», δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος.

Υπέρ της παράτασης του ανοίγματος των σχολείων, μέχρι «να δούμε πώς θα μεταφραστεί αυτή η πίεση των κρουσμάτων» σε νοσηρότητα και νοσηλείες, τάχθηκε ο διευθυντής ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, ενώ την παράταση μιας εβδομάδας στις διακοπές των μαθητών ζήτησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.

Για υγειονομική βόμβα κάνουν λόγο εκπαιδευτικοί και γονείς

Εκπαιδευτικοί και γονείς ζητούν από την Πολιτεία να μην ανοίξουν ακόμη τα σχολεία υπό τον φόβο της «Όμικρον». Η Ομοσπονδία ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) με ανακοίνωσή της ζητά η Πολιτεία να πάρει μέτρα, κάνοντας λόγο για μεγάλο «υγειονομικό κίνδυνο».

Ο πρόεδρός της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) Γιάννης Βαφειαδάκης δήλωσε ότι ένας μεγάλος αριθμός φροντιστηρίων θα λειτουργήσει σήμερα με τηλεκπαίδευση περιμένοντας τις επίσημες ανακοινώσεις της Πολιτείας.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα