back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ινδία: Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των εφήβων

Διαβάστε επίσης

Ξεκίνησε σήμερα στην Ινδία ο εμβολιασμός κατά της covid-19 των εφήβων ηλικίας 15 με 18 ετών, εν μέσω φόβων ότι το νέο παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του κορονοϊού μπορεί να προκαλέσει νέα έκρηξη των κρουσμάτων.

Χιλιάδες παιδιά, συνοδευόμενα από τους γονείς τους, έκαναν ουρά έξω από σχολεία και ιατρικά κέντρα από νωρίς σήμερα για να εμβολιαστούν.

Η κυβέρνηση χορηγεί στα παιδιά μόνο το εμβόλιο Covaxin της Bharat Biotech, το μοναδικό που έχει λάβει άδεια για να χορηγείται στους εφήβους ηλικίας 15 με 18 ετών, όπως ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα το υπουργείο Υγείας της Ινδίας.

Τα ιδιωτικά και τα δημόσια σχολεία θα λειτουργήσουν και ως εμβολιαστικά κέντρα για τα παιδιά και οι σχολικές αρχές έχουν λάβει εντολή να ενημερώνουν καθημερινά τις αρχές των κρατιδίων για τον αριθμό των εμβολιασμών που γίνονται.

«Τα παιδιά θα εμβολιάζονται στα σχολεία τους. Επίσης θα μπορούν να πηγαίνουν σε εμβολιαστικά κέντρα (…) θα μπορούν απλώς να πηγαίνουν χωρίς ραντεβού» και να εμβολιάζονται, δήλωσε ο Τζάι Πρακάς Σιβαχάρ, επίτροπος δημόσιας υγείας στο κρατίδιο Γκουτζάρατ.

«Έχουμε τη δυνατότητα και διαθέτουμε τα εμβόλια για να καλύψουμε τα περισσότερα παιδιά. Απευθύνουμε έκκληση στους γονείς να συνεργαστούν και να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά τους θα εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό», τόνισε ο Σιβαχάρ.

Υπενθιμίζεται ότι οι ινδικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 33.750 νέα κρούσματα covid-19 και 123 θανάτους. Εξάλλου στην Ινδία έχουν εντοπιστεί 1.700 κρούσματα που οφείλονται στην Όμικρον, επεσήμανε το υπουργείο Υγείας.

Η UNICEF εκτιμά ότι η Ινδία έχει τον μεγαλύτερο αριθμό εφήβων παγκοσμίως δηλαδή περίπου 253 εκατομμύρια.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα