back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νιγηρία: Απελευθερώθηκαν 21 μαθητές που είχαν απαχθεί

Διαβάστε επίσης

Συνολικά 21 μαθητές τους οποίους απήγαγαν την Παρασκευή ένοπλοι απελευθερώθηκαν από άνδρες της αστυνομίας στην πολιτεία Ζαμφαρά (βορειοδυτική Νιγηρία), ανακοίνωσε εκπρόσωπός της.

Οι αστυνομικοί «κατάφεραν να σώσουν 21 παιδιά που απήχθησαν», έπειτα από ανταλλαγή πυρών με τους κακοποιούς, ανέφερε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε ο Μοχάμεντ Σέχου, εκπρόσωπος της αστυνομίας στη Ζαμφαρά.

Την Παρασκευή, κακοποιοί απέκλεισαν δρόμο και απήγαγαν «απροσδιόριστο αριθμό» ταξιδιωτών, συμπεριλαμβανομένων των μαθητών, σύμφωνα με τον κ. Σέχου.

Γύρω στα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας), ομάδα αποτελούμενη από αστυνομικούς και στρατιώτες ανταποκρίθηκε σε τηλεφώνημα για βοήθεια από κατοίκους του χωριού Κουτσέρι, που βρίσκεται κοντά σε αυτοκινητόδρομο στρατηγικής σημασίας.

Ειδοποιήθηκε ότι κακοποιοί έστησαν οδόφραγμα και απήγαγαν τους επιβάτες πέντε λεωφορείων, συμπεριλαμβανομένου ενός που μετέφερε δεκάδες μαθητές.

Οι μαθητές αυτοί, συνοδευόμενοι από τον καθηγητή τους, πήγαιναν σε ανεπίσημο ισλαμικό ιεροσπουδαστήριο στη γειτονική πολιτεία Κατσίνα.

Οι ένοπλοι πήραν επίσης ομήρους τον καθηγητή και τον οδηγό του λεωφορείου, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο κ. Σέχου παρότρυνε τους πολίτες να μην μετακινούνται βραδινές ώρες, καθώς τότε προτιμούν οι συμμορίες να στήνουν οδοφράγματα προκειμένου να διαπράττουν απαγωγές.

Για να διαφεύγουν από τις αρχές, οι κακοποιοί στήνουν καταυλισμούς στο αχανές δάσος Ρούγκου, που εκτείνεται στις πολιτείες Ζαμφαρά, Καντούνα, Κατσίνα και σε αυτή του Νίγηρα.

Ένας μήνας διακοπής των τηλεπικοινωνιών και εντατικών επιχειρήσεων των ένοπλων δυνάμεων στην περιοχή πέρυσι δεν έβαλε τέλος στη δράση τους.

Η κεντρική και η βορειοδυτική Νιγηρία έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε θέατρο της δράσης συμμοριών κακοποιών και οι οποίες σκοτώνουν πολίτες, λεηλατούν χωριά, διαπράττουν ζωοκλοπές κι απαγωγές τοπικών προσωπικοτήτων, ταξιδιωτών και τελευταία, ολοένα συχνότερα μαθητών, προκειμένου να αποσπάσουν λύτρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα