back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας: Ρατσιστικός οχετός για τους μετανάστες στο Σύνταγμα

Διαβάστε επίσης

Ρατσιστικός οχετός για την παρουσία μεταναστών στο Σύνταγμα παραμονή Πρωτοχρονιάς, το κορόιδο για τον Ρουβά και τον Μπακογιάννη στο Λυκαβηττό

Τις μέρες όπου η κυβέρνηση χρεώνεται την παταγώδη αποτυχία της δολοφονική διαχείρισης της πανδημίας, αναζητά απελπισμένα αποδιοπομπαίους τράγους στους μετανάστες που εμφανίστηκαν στο Σύνταγμα, κάτι που συμβαίνει τα τελευταία 20 χρόνια κάθε παραμονής Πρωτοχρονιάς άλλωστε. Την ίδια ώρα περιέλαβαν με στοργή τον Δήμαρχο της Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη που διοργάνωνε την πανάκριβη φιέστα γκλαμουριάς με τον Ρουβά στο Λυκαβηττό.

Έχει ξεσηκωθεί ένας υποκριτικός ρατσιστικός κουρνιαχτός που επιχειρεί να αποκρύψει την αποτυχία της κυβέρνησης που πιάνει τις 21.000 νεκρούς στην αυγή του 2022. Περί αυτού πρόκειται όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης καθησυχάζει το ακροδεξιό και φασιστικό ακροατήριο του ότι πρώτος κάλεσε την Αστυνομία για την παρουσία των μεταναστών στο Σύνταγμα. Τριάντα μέτρα πιο κάτω η Ερμού, επί 4 μέρες συνωστίζονταν σε ακόμη μεγαλύτερη ένταση αλλά ήταν “ η γιορτινή ατμόσφαιρα της αγοράς”!!! Το δε Μετρό και οι συγκοινωνίες εξακολουθούν να είναι το κέντρο διασποράς του κορονοϊού αλλά μέτρο κανένα για να πυκνώσουν οι συγκοινωνίες. Στα νοσοκομεία το προσωπικό στενάζει και οι άνθρωποι πεθαίνουν αλλά προσλήψεις δεν γίνονται. Και ο κόσμος καλείται να πληρώσει από την τσέπη του τα πανάκριβα τεστ που ο λαλίστατος Αδωνις Γεωργιάδης αφήνει να κυκλοφορούν ασύδοτα στην αγορά για να οικονομάν οι μεγαλοεπιχειρηματίες φίλοι του.

Στο χορό των αγανακτισμένων που κραυγάζουν και τα γνωστά φασιστοειδή που μεγαλουργούν στην άρνηση της μάσκας και του εμβολίου!

Δεν ξεχνάμε ότι Γεωργιάδης και Θεοδωρικάκος είναι υπουργοί μιας κυβέρνησης που με την ρατσιστική πολιτική των κλειστών συνόρων οδήγησαν στον πνιγμό των 30 ναυαγών προσφύγων στις μέρες των γιορτών. Είναι οι ίδιοι που με τον Μηταράκη μπροστάρη πασχίζουν να επιβάλουν με το ζόρι το άνοιγμα γιγαντιαίων στρατοπέδων συγκέντρωσης στην Χίο χωρίς την συμφωνία του δημοτικού συμβουλίου.

Το εργατικό κίνημα δίνει την μάχη για να σωθούν οι ζωές από την δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης και δεν τσιμπάει στις ρατσιστικές κορώνες της κυβέρνησης και των φασιστών.

Οι μετανάστες μαζεύτηκαν εκεί που κάθε χρόνο μαζεύονται και κανένας ανύπαρκτος “Πολιτιστικός Σύλλογος Ελλάδας Πακιστάν”, γνωστός μόνο για την αγαστή συνεργασία με την ΕΛΑΣ για τις απελάσεις , δεν μπορεί να τους κινητοποιήσει. Τους βολεύει να τον αξιοποιούν όποτε παίζουν ρατσιστικά παιχνίδια γιατί είναι πρόθυμος συνεταίρος τους. Η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος “η Ενότητα” είχε ενημερώσει ότι δεν υπάρχουν φέτος εκδηλώσεις εορταστικές σε επίσημη εκπομπή της στο διαδίκτυο αλλά οι υπουργοί της κυβέρνησης την στοχοποιούν για παραβίαση των μέτρων για την πανδημία.

Όσο και να επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν με ρατσιστικές υστερικές εκστρατείες δεν θα πετύχουν τίποτα. Το εργατικό κίνημα ξεκινά τις μάχες το 2022, με τους εργάτες της Τέχνης μπροστά, με το συλλαλητήριο της Δευτέρας 10 Γενάρη που απαιτεί μέτρα για να σωθούν οι ζωές και οι δουλειές μας που απειλούνται από την κυβερνητική ασυδοσία.

Και στις 19 Μάρτη θα γίνει το μεγάλο αντιρατσιστικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο, για άσυλο, χαρτιά και στέγη για τους πρόσφυγες, για ανοιχτά σύνορα και όχι απελάσεις και pushbacks, για να μπει τέλος στα στρατόπεδα του θανάτου, για να έρθουν να ζήσουν ανθρώπινα οι πρόσφυγες στις πόλεις.

Ο ρατσισμός στον υπόνομο και οι φασίστες στις τρύπες τους!

Καλή χρονιά με αγώνες το 2022 για να ξεφορτωθούμε την κυβέρνηση των δολοφόνων, των ενόχων για τους 21.000 νεκρούς της πανδημίας, των πνιγμένων στα νερά του Αιγαίο.

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα