back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μπουρκίνα Φάσο: «Εξουδετερώθηκαν» δεκάδες «τρομοκράτες» σε 6 ημέρες

Διαβάστε επίσης

Δεκάδες «τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν» μεταξύ της 28ης Δεκεμβρίου και της 2ης Ιανουαρίου σε διάφορες επιχειρήσεις του στρατού στο βόρειο και στο βορειοδυτικό τμήμα της Μπουρκίνα Φάσο, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα το γενικό επιτελείο.

Τη 2η Ιανουαρίου, αποσπάσματα των δυνάμεων άμυνας και ασφάλειας (Forces de défense et de sécurité, FDS), «με την υποστήριξη της Πολεμικής Αεροπορίας, διεξήγαγαν επιχείρηση που επέτρεψε να διαλυθεί βάση τρομοκρατών στην κοινότητα Τιμπατά», στην περιφέρεια Κασκάντ, ανέφερε το επιτελείο στην εβδομαδιαία ενημέρωσή του για τις αντιτζιχαντιστικές επιχειρήσεις στη χώρα.

Κάπου «δέκα τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν» ενώ «οπλισμός, τροχοφόρα, μέσα επικοινωνίας, τρόφιμα, καύσιμα, απαγορευμένα είδη και διάφορα άλλα υλικά κατασχέθηκαν ή καταστράφηκαν», πρόσθεσε το γενικό επιτελείο, διαβεβαιώνοντας ότι οι FDS δεν υπέστησαν καμία απώλεια.

Την 1η Ιανουαρίου, άνδρες «του στρατού ξηράς και της χωροφυλακής της Γκομπορό απέκρουσαν επίθεση εναντίον της βάσης τους από ενόπλους», σύμφωνα με το γενικό επιτελείο, που έκανε λόγο για «30 τρομοκράτες» νεκρούς και «13 στρατιωτικούς» τραυματίες.

Προηγούμενος επίσημος απολογισμός, την Κυριακή, έκανε λόγο για 29 τρομοκράτες νεκρούς και 11 στρατιωτικούς τραυματίες στη μάχη αυτή.

Την 30ή Δεκεμβρίου, ήταν άλλοι περίπου «είκοσι τρομοκράτες» που «εξουδετερώθηκαν στην τοποθεσία Γιατακού», στην περιοχή του Σαχέλ, σε «επίθεση μονάδων του στρατού».

Εξάλλου, πάντα κατά το επιτελείο, την 28η Δεκεμβρίου, «συντονισμένη» επιχείρηση του στρατού της Μπουρκίνα Φάσο και των αεροπορικών δυνάμεων της γαλλικής αποστολής Μπαρχάν επέτρεψε να εντοπιστεί και να αναχαιτιστεί οχηματοπομπή τρομοκρατών στην περιοχή Ντιγκέλ, επίσης στην περιοχή του Σαχέλ.

«Περίπου είκοσι τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν. Οπλισμός, τροχοφόρα μέσα και μέσα επικοινωνίας καταστράφηκαν», ανέφερε το γενικό επιτελείο.

Η Μπουρκίνα Φάσο, φτωχή χώρα στη Δυτική Αφρική, έχει βρεθεί αντιμέτωπη από το 2015 με επιθέσεις τζιχαντιστικών οργανώσεων, ολοένα πιο συχνές και φονικές, ειδικά στο βόρειο και στο ανατολικό της τμήμα, στη λεγόμενη ζώνη των «τριεθνών συνόρων», όπως και τα γειτονικά της κράτη, το Μαλί και ο Νίγηρας.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα