back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Παναμάς: Συνελήφθη ύποπτος Κολομβιανός για τη δολοφονία του προέδρου της Αΐτής

Διαβάστε επίσης

Οι αρχές του Παναμά συνέλαβαν χθες Δευτέρα κολομβιανό πρώην στρατιωτικό που καταζητείται για να ανακριθεί σχετικά με τη δολοφονία, τον Ιούλιο του 2021, του προέδρου της Αϊτής Ζοβενέλ Μοΐζ, δήλωσαν δύο πηγές ενημερωμένες για την υπόθεση στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Ο ύποπτος, ο Μάριο Αντόνιο Παλάσιος, 43 ετών, τέθηκε κατά τη διάρκεια του ενδιάμεσου σταθμού της πτήσης με την οποία απελαυνόταν από την Τζαμάικα στην Κολομβία, εξήγησαν οι πηγές.

Οι αρχές της Αϊτής ερίζουν πως ήταν μέλος της ομάδας των μισθοφόρων που δολοφόνησε τον Μοΐζ τον Ιούλιο εξαπολύοντας επίθεση στην κατοικία του, κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκε και η σύζυγός του.

Ο κ. Παλάσιος τέθηκε υπό κράτηση στον Παναμά και του υποδείχθηκε να επιβιβαστεί «οικειοθελώς» σε πτήση για τις ΗΠΑ, δήλωσε πηγή προσκείμενη στην υπηρεσία μετανάστευσης της Κολομβίας.

Σε περίπτωση που αρνηθεί, αξιωματούχοι του Παναμά είπαν πως θα εκτελούσαν κόκκινη ειδοποίηση (το διεθνές ένταλμα σύλληψης) που έχει εκδοθεί από την Ιντερπόλ κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ. Υπάρχει και άλλη κόκκινη ειδοποίηση, που έχει εκδοθεί κατόπιν αιτήματος της Αϊτής.

Δεν είναι σαφές εάν ο πρώην στρατιωτικός πήγε πράγματι στις ΗΠΑ.

Οι αρχές του Παναμά δεν έχουν κάνει κανένα δημόσιο σχόλιο. Πηγή ενημερωμένη σχετικά στη χώρα της κεντρικής Αμερικής επιβεβαίωσε πάντως ότι ο κ. Παλάσιος τέθηκε υπό κράτηση.

Η πηγή αυτή μοιράστηκε με το Ρόιτερς βίντεο που δείχνει δυο μέλη της υπηρεσίας μετανάστευσης να συνοδεύουν άνδρα το πρόσωπο του οποίου δεν διακρίνεται στο αεροδρόμιο της παναμαϊκής πρωτεύουσας.

Την είδηση της σύλληψής του μετέδωσε επίσης το κολομβιανό τηλεοπτικό δίκτυο Noticias RNC.

Δικηγόρος του Μάριο Αντόνιο Παλάσιος περιορίστηκε να πει πως δεν έχει κανένα σχόλιο να κάνει προς το παρόν. Η Ιντερπόλ δεν απάντησε αμέσως όταν το Ρόιτερς της ζήτησε να σχολιάσει την υπόθεση.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα