back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αργεντινή: Έκρηξη των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, ξεπέρασαν τα 81.000 σε 24 ώρες, 49 θάνατοι

Διαβάστε επίσης

Η Αργεντινή κατέγραψε θεαματική αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, με 81.000 να ανακοινώνονται χθες, διπλάσια από την προηγουμένη, εξέλιξη που επιβεβαιώνει ότι η χώρα της Λατινικής Αμερικής βρίσκεται αντιμέτωπη με πλημμύρα μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες 81.210 κρούσματα, δηλαδή 30.000+ παραπάνω από το προηγούμενο ρεκόρ που είχε καταγραφεί από την εκδήλωση της πανδημίας, που ήταν 50.506 και καταγράφηκε την περασμένη Πέμπτη.

Ο αριθμός των κρουσμάτων δεκαεξαπλασιάστηκε σε κάτι περισσότερο από δύο εβδομάδες: στα μέσα Δεκεμβρίου ανακοινώνονταν περίπου 5.000 σε ημερήσια βάση.

Με το θεαματικό νέο κύμα μολύνσεων, οι μολύνσεις επανέρχονται κατά μέσον όρο στην κορύφωση της πανδημίας στην Αργεντινή στα τέλη Μαΐου και στις αρχές Ιουνίου, γύρω στα 41.000.

Πάντως η αύξηση των μολύνσεων δεν μεταφράζεται –ακόμη τουλάχιστον– σε αύξηση του δείκτη πληρότητας τω κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), που βρίσκεται στο 35,9% σε εθνική κλίμακα.

Δεν οδηγεί επίσης, προς το παρόν, σε μεγάλη αύξηση των θανάτων εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19: διαπιστώθηκαν 49 τις προηγούμενες 24 ώρες, έναντι 41 που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα. Όταν σημειωνόταν η κορύφωση του προηγούμενου κύματος, στα τέλη του Μαΐου, καταγράφονταν πάνω από 500 θάνατοι την ημέρα.

Οι αρχές της Αργεντινής, όπως και αυτές άλλων χωρών, μείωσαν την περασμένη εβδομάδα τη διάρκεια της καραντίνας για τους ανθρώπους που έχουν μολυνθεί από τον ιό, από τις δέκα στις επτά ημέρες, για να προσπαθήσουν να αμβλύνουν τον αντίκτυπο στην οικονομική δραστηριότητα.

Τέθηκε σε ισχύ εξάλλου το υγειονομικό πάσο για τους πολίτες άνω των 13 ετών από την 1η Ιανουαρίου, καθώς έρχεται το καλοκαίρι του νότιου ημισφαιρίου, όταν οι πολίτες θα συρρεύσουν στις παραλίες – και, όπως φαίνεται, στα κέντρα όπου γίνονται τεστ.

Στην Αργεντινή των 45 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου το πρώτο κρούσμα της παραλλαγής Όμικρον του νέου κορονοϊού εντοπίστηκε στις αρχές του Δεκεμβρίου, έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα πάνω από 5,8 εκατομμύρια μολύνσεις από τον ιό και 117.294 θάνατοι εξαιτίας της νόσου που προκαλεί. Πάνω από το 72,6% του πληθυσμού έχει λάβει δύο δόσεις εμβολίου κατά της COVID-19, ενώ πάνω από το 13% έχει λάβει και τρίτη, αναμνηστική δόση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα