back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Με μπλόκα αντιδρούν οι κάτοικοι της Χίου στην ανέγερση νέας δομής προσφύγων

Διαβάστε επίσης

Την αντίδραση των κατοίκων των όμορων χωριών, που διαφωνούν με τη δημιουργία Κλειστής Δομής προσφύγων- μεταναστών στη περιοχή του Θόλους στη Χίο, προκάλεσε η πληροφορία ότι θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής της δομής. Οι κάτοικοι έχουν στήσει μπλόκα και πραγματοποιούν βάρδιες περιφρούρησης, ώστε να μην περάσουν τυχόν μηχανήματα της εταιρείας.

Η δημοτική Αρχή είχε προτείνει άλλο σημείο για τη δημιουργία της Δομής, που σχεδιάζει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ωστόσο το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να μην ανεγερθεί σε κανένα σημείο του νησιού η δομή. Παράλληλα είχε προτείνει τη λειτουργία μόνο Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών, χωρητικότητας 500 το πολύ ατόμων ενώ η δομή που σχεδιάζεται από το υπουργείο είναι χωρητικότητας 1230 ατόμων. Επίσης με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής έχουν κατατεθεί  ασφαλιστικά μέτρα νομής και προσωρινής διαταγής για την αποτροπή δημιουργίας της δομής στην περιοχή του Θόλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθήνα 9.84 οι κάτοικοι των γειτονικών χωριών είναι αποφασισμένοι να αποτρέψουν τις εργασίες ανέγερσης γιατί έχουν ταλαιπωρηθεί αντιμετωπίζοντας το βάρος του προσφυγικού – μεταναστευτικού προβλήματος και δεν επιθυμούν να ζήσουν πάλι καταστάσεις του 2015 αλλά και γιατί υποκινούνται από ακραία στοιχεία.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα