back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νέο σύστημα καταχώρισης ληξιαρχικών πράξεων για τους Έλληνες του εξωτερικού

Διαβάστε επίσης

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο αναβάθμισης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους Έλληνες πολίτες του εξωτερικού έθεσε σε λειτουργία το νέο σύστημα απευθείας καταχώρισης ληξιαρχικών πράξεων καθώς και έκδοσης αντίστοιχων πράξεων από τα ελληνικά Προξενεία ανά τον κόσμο.

Με τον τρόπο αυτό επιλύεται ένα χρόνιο ζήτημα που ταλαιπωρούσε για καιρό τους Έλληνες του εξωτερικού, καθώς ουσιαστικά καταργείται η υποχρέωση που ίσχυε μέχρι πρότινος για μεταγραφή των ληξιαρχικών πράξεων στο Ειδικό Ληξιαρχείο του Υπουργείου Εσωτερικών, γεγονός που, εξαιτίας και της πανδημίας, είχε δημιουργήσει σώρευση χιλιάδων εκκρεμών υποθέσεων με αποτέλεσμα να παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις.

Πλέον, οι υπάλληλοι των Προξενείων καταχωρούν απευθείας στο αναβαθμισμένο «Μητρώο Πολιτών» τις ληξιαρχικές πράξεις που υποδέχονται και στη συνέχεια οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να εκδώσουν από το gov.gr το αντίστοιχο πιστοποιητικό.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί, σε συνεργασία με τα υπουργεία Εξωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, εκπαίδευση εκατοντάδων υπαλλήλων των προξενικών αρχών προκειμένου να είναι σε θέση να διαχειριστούν το νέο σύστημα.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα