back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Έρχεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 50 ετών – Εκπνέει η προθεσμία για τους 60+

Διαβάστε επίσης

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται ανακοινώσεις σχετικά με την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού με ηλικιακά κριτήρια, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση εξετάζει την  επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού κατά της COvid-19 στους  πολίτες από 50 ετών.

«Η απόφαση να μπουν ηλικιακά κριτήρια στην υποχρεωτικότητα του εμβολίου απέδωσε και ενδεχομένως, αν χρειαστεί, θα χαμηλώσουν κι άλλο τα ηλικιακά όρια. Αυτό θα γίνει μέσα στις επόμενες μέρες. Όχι σε επαγγελματικές κατηγορίες, αλλά σε ηλικιακές», τόνισε σχετικά.

Αναφερόμενος στο πρόστιμο των 100 ευρώ μηνιαίως για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, ξεκαθάρισε ότι θα εφαρμοστεί κανονικά μετά τις 16 Ιανουαρίου.

Ο κ. Πέτσας προανήγγειλε τη διεύρυνση των σημείων ελέγχων για τη διενέργεια PCR και rapid test προκειμένου να ελεγχθεί η διασπορά του κορονοϊού.

Για την πορεία της πανδημίας, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι «αν υπάρξει καθολική επικράτηση της Όμικρον, θα αντέξει και το σύστημα υγείας. Πρέπει όμως να λειτουργήσουμε γρήγορα ώστε να μη δώσουμε χώρο σε άλλες μεταλλάξεις που μπορεί να είναι πιο επικίνδυνες». Ο ίδιος πάντως εκτίμησε ότι αυτές τις ημέρες θα κορυφωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων σημειώνοντας ότι «τα 50.000 νομίζω ότι είναι λίγα».

Υπενθυμίζεται ότι εάν οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών δεν κλείσουν το ραντεβού τους μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2022, τότε θα τους επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ τον μήνα. Το πρόστιμο θα βεβαιώνεται μέσω της ΑΑΔΕ και τα έσοδα αυτά θα πηγαίνουν σε ειδικό ταμείο για την ενίσχυση του ΕΣΥ

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, εξαιρούνται από την εφαρμογή του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του κορoνοϊού τα φυσικά πρόσωπα που έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που εμποδίζουν τη διενέργεια του εμβολίου. 

Αθήνα 984 με πληροφορίες από το ΑΠΕ ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα