back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μέτρα στήριξης των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο ζητά η ΠΟΕΕΤ

Διαβάστε επίσης

Την λήψη πέντε μέτρων για την στήριξη των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο, ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων στον επισιτισμό και τον τουρισμό, με ανοιχτή επιστολή της προς τα υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας, Τουρισμού, Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Αναλυτικότερα, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζητούν:

Εφόσον οι επιχειρήσεις είναι ανοικτές να εφαρμοστεί καθολικά το πρόγραμμα ΣΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ώστε ακόμη κι αν μειωθεί ο ελάχιστος χρόνος απασχόλησης των εργαζομένων που είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα η αναπλήρωση να γίνει από το κράτος.

Για όσες επιχειρήσεις είναι κλειστές με κρατική εντολή να επανέλθει το μέτρο της αναστολής σύμβασης (όπως σωστά έγινε με τα νυκτερινά κέντρα διασκέδασης).

Να δοθεί λύση με τα ένσημα από τις μονομερής αναστολές σύμβασης τα οποία δεν εμφανίζονται στον ΕΦΚΑ, ώστε να μπορεί ο ΟΑΕΔ να εγκρίνει το επίδομα ανεργίας στους δικαιούχους.

Να παραταθεί το επίδομα ανεργίας, γιατί η τουριστική σεζόν να ήταν άκρως επιτυχημένη τόσο σε εισπράξεις όσο και σε επισκεψιμότητα, όμως ήταν περιορισμένη σε διάρκεια με αποτέλεσμα η επιδότηση να λήξει μέσα στον Ιανουάριο και οι εποχικά εργαζόμενοι να έχουν και πάλι εισόδημα από την εργασία τους στη καλύτερη περίπτωση Μάιο – Ιούνιο.

Να επιδοτηθούν με το επίδομα ανεργίας και οι εποχικά εργαζόμενοι στην εστίαση που δεν κατάφεραν να εργαστούν ούτε φέτος αλλά και όσοι βρίσκονταν σε μονομερή αναστολή σύμβασης τους μήνες Μάιο – Ιούνιο του 2021.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα