back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τ. Πολυκανδριώτης : Αυξάνεται κλιμακωτά η πίεση, ανησυχούμε με την Όμικρον – Αυξάνονται οι πληρότητες στις ΜΕΘ, ειδικά στη Β. Ελλάδα, αλλά η κατάσταση είναι ακόμα διαχειρίσιμη

Διαβάστε επίσης

2022-01-07

Έντονη ανησυχία για την εντεινόμενη πίεση στο Σύστημα Υγείας και τις εξελίξεις μετά τη νέα έκρηξη – σοκ των κρουσμάτων στη χώρα, εξέφρασε στον Αθήνα 984 ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, Τζανής Πολυκανδριώτης.

Εκτίμησε ωστόσο ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία παραμένει ακόμη διαχειρίσιμη, παρά τα κενά λόγω της θετικοποίησης εκατοντάδων γιατρών και νοσηλευτών. «Αυξάνεται κλιμακωτά η πίεση, ανησυχούμε με τη μετάλλαξη Όμικρον, γιατί σχεδόν όλος ο πληθυσμός είναι εκτεθειμένος. Οι πληρότητες στις ΜΕΘ αυξάνονται, ειδικά στη βόρειο Ελλάδα καταγράφεται μεγάλη πληρότητα, αλλά η κατάσταση είναι ακόμα διαχειρίσιμη…».
Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης του υπάρχοντος προσωπικού, χαρακτηρίζοντας τονωτικές ενέσεις τις έως τώρα προσλήψεις. «Ο κορονοϊός ανέδειξε το διαχρονικό πρόβλημα έλλειψης προσωπικού. Έχουν γίνει προσλήψεις στο Σύστημα Υγείας, κάποιες με συμβάσεις, αλλά είναι τονωτικές ενέσεις».

Εκτός από την υποστελέχωση, με αφορμή «μπλόκο» που επιβλήθηκε για δύο εβδομάδες στα επισκεπτήρια του “Ευαγγελισμός” μετά τον εντοπισμό 92 υγειονομικών θετικών στον κορωνοϊό, αλλά και των συνακόλουθων προβλημάτων στην εξυπηρέτηση των ασθενών, ο κ Πολυκανδριώτης, σχολίασε «Όταν δεν υπάρχει κανείς άλλος, το βάρος της εξυπηρέτησης και φροντίδας των ασθενών, πέφτει στους νοσηλευτές». Και υπογράμμισε «τη φόρτισή τους από το επιπλέον βάρος που επωμίζονται».

Σε σχέση με τα συμπτώματα που έχουν παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα στους νοσηλευτές είπε ότι «δεν ξέρουν από που κόλλησαν, ενώ οι αριθμοί είναι μεγάλοι».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα