back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Ελλείψεις στη δωρεάν διανομή των αυτοδιαγνωστικών τεστ παρατηρούνται σε αρκετά φαρμακεία της Αττικής, όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και τον Γιάννη Θεοδόση, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος.

Υπάρχει το αναγκαίο απόθεμα σε self test για την εξυπηρέτηση όλων των δικαιούχων, μαθητών και εκπαιδευτικών που επιστρέφουν τη Δευτέρα στη σχολεία, διαβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές.

“Η εκ νέου ταλαιπωρία γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών, δείχνει για άλλη μια φορά την επιπολαιότητα και τα διαχειριστικά κενά της δήθεν “επιτελικής” διακυβέρνησης της ΝΔ” το σχόλιο του Κινήματος Αλλαγής.

Δωρεάν σελφ τεστ δικαιούνται έως σήμερα μαθητές και εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των δυο πρώτων εβδομάδων επαναλειτουργίας των σχολείων. Το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο Τρίτη και Παρασκευή και ειδικά για την πρώτη εβδομάδα θα πρέπει να γίνει και για τη Δευτέρα. Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να πραγματοποιήσουν δυο ράπιντ και ένα σελφ τεστ, με δική τους επιβάρυνση.

Την άποψη ότι θα ήταν καλύτερο να είχε καθυστερήσει για λίγες ημέρες το άνοιγμα των σχολείων διατύπωσε ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γιάννης Τούντας. Όπως διευκρίνισε μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84, το ζητούμενο είναι να περιορίσουμε τον ρυθμό μετάδοσης της Όμικρον κάτι που θα μπορούσε να γίνει, αν το άνοιγμα των σχολείων καθυστερούσε λίγες ημέρες.

Μέχρι τη Δευτέρα θα ανοίξουν άλλα 40.000 ραντεβού για τον εμβολιασμό παιδιών, 5 έως 12 ετών, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, ο οποίος επιβεβαίωσε πως θα δημιουργηθεί Μέγκα Εμβολιαστικό Κέντρο για παιδιά στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης καθώς έχει υπάρξει συμφωνία από το υπουργείο Υγείας.

«Δεν γίνεται το Παίδων Πεντέλης να αναστέλλει τη λειτουργία του ως νοσοκομείο -με απόφαση της κυβέρνησης- και να μετατρέπεται αποκλειστικά σε εμβολιαστικό κέντρο» τόνισε μιλώντας στο MEGA ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων περιορισμών για τους ανεμβολίαστους πολίτες, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας. Όπως εξήγησε εκτός από το θέμα της επέκτασης της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού, στο τραπέζι βρίσκεται το ζήτημα της πρόσβασης των ανεμβολίαστων ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης. Διευκρίνισε ωστόσο ότι οι ειδικοί είναι εκείνοι που θα συνεδριάσουν και θα αποφασίσουν ως σώμα την εισήγησή τους προς την κυβέρνηση.

Στην αθλητική επικαιρότητα και

Για την 17η αγωνιστική της Super League

Στις 5 και τέταρτο παίζουν: ΟΦΗ – ΠΑΣ Γιάννενα.

Και ο καιρός

Τοπικές βροχές για σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα