back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Επιστροφή στα θρανία αύριο με αυξημένο testing και ενισχυμένο υγειονομικό πρωτόκολλο. Τρία σελφ τεστ πρέπει να γίνουν από όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς την πρώτη εβδομάδα.

Το πρώτο έως και 24 ώρες πριν από το άνοιγμα της Δευτέρας και τα άλλα δύο έως και 24 ώρες πριν την Τρίτη και πριν την Παρασκευή.

Όσοι μαθητές και εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί δεν μπόρεσαν λόγω ελλείψεων, να προμηθευτούν τα δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ, θα τα προμηθεύονται από τις 7 αύριο το πρωί από τους διευθυντές των σχολείων. Οι γονείς θα παίρνουν το τεστ, θα το κάνουν στο παιδί τους και αν βγει αρνητικό ο μαθητής θα μπαίνει στο σχολείο.

Δίωρη στάση εργασίας για αύριο, από τις 12 έως τις δύο μετά το μεσημέρι και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας προκήρυξε η ΟΛΜΕ χαρακτηρίζοντας ελλιπές το υγειονομικό πλαίσιο.

Έτοιμοι για την επιστροφή στις σχολικές αίθουσες των μαθητών και εκπαιδευτικών από αύριο, στο Δήμο της Αθήνας. “Με 120 εργαζόμενους της Διεύθυνσης Καθαριότητας και 35 πλυστικά μηχανήματα, πραγματοποιήσαμε τριήμερο απολύμανσης και καθαρισμού σε 380 σχολεία, 68 βρεφονηπιακούς σταθμούς και κοινόχρηστους χώρους ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια στο υπόλοιπο αυτής της δύσκολης χρονικής χρονιάς” αναφέρει σε μήνυμά του στο Facebook ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Νίκος Αβραμίδης.

Ανεμβολίαστοι θα θεωρούνται από την πρώτη Φεβρουαρίου όσοι πολίτες, άνω των 18 ετών, δεν έχουν κάνει την ενισχυτική τρίτη δόση, ενώ έχει παρέλθει ένα επτάμηνο από την δεύτερη, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έπειτα από προληπτικό μοριακό έλεγχο που έκανε. Την είδηση έκανε γνωστή ο ίδιος ο κ. Τσίπρας μέσω ανάρτησής του στο Twitter, τονίζοντας ότι έχει παρουσιάσει ήπια συμπτώματα.

“Εύχομαι περαστικά στον Αλέξη Τσίπρα! Έχοντας κάνει και την αναμνηστική δόση του εμβολίου, είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά” το μήνυμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ξεκινούν αύριο οι χειμερινές εκπτώσεις. Σε συστάσεις προχωρά ο Συνήγορος του Καταναλωτή, συμβουλεύοντας για ενδελεχή έλεγχο τιμών, προκειμένου να αποφευχθούν οι εικονικές προσφορές. Το ζήτημα της αξιοπιστίας των εκπτώσεων έθεσε και ο πρόεδρος Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου Επιχειρηματικότητας Γιώργος Καρανίκας. Μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 , εκτίμησε ότι οι μειώσεις μπορεί να φθάσουν και το 60% στα είδη ένδυσης και υπόδησης, με δεδομένο ότι υπάρχει μεγάλη επάρκεια σ’ αυτά τα προϊόντα.

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 17η αγωνιστική της Super League

στις πέντε και τέταρτο παίζουν: Βόλος – Παναθηναϊκός.

Και ο καιρός

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες στην Αττική. Θερμοκρασία από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα