back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τρεις στρατιώτες της Τουρκίας νεκροί σε έκρηξη βόμβας στα σύνορα με τη Συρία

Διαβάστε επίσης

Τρεις τούρκοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στη νοτιοανατολική Τουρκία όταν εξερράγη βόμβα στα σύνορα με τη Συρία, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι τρεις στρατιωτικοί έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Ακτσάκαλε, στην επαρχία Σανλιούρφα, εξαιτίας της έκρηξης αυτοσχέδιας βόμβας «τοποθετημένης εκεί από τρομοκράτες». Δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες.

Στην άλλη πλευρά των συνόρων βρίσκεται η συριακή πόλη Ταλ Αμπιάντ, που κατέχει ο τουρκικός στρατός και σύροι βοηθητικοί του από τον Οκτώβριο του 2019, όταν η Άγκυρα εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της κουρδικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

Αν και το υπουργείο δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στην συγκεκριμένη οργάνωση, μάλλον σε αυτήν αναφερόταν.

Η Άγκυρα έχει εξαπολύσει σειρά επιχειρήσεων στην Τουρκία, στο Ιράκ και στη Συρία εναντίον κούρδων ανταρτών που είτε ανήκουν στο είτε συνδέονται με το ένοπλο κίνημα Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK).

Το PKK, που χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από την τουρκική κυβέρνηση, τις ΗΠΑ και την ΕΕ, διεξάγει ανταρτοπόλεμο εναντίον του τουρκικού κράτους από το 1984.

Στη βόρεια Συρία, ο τουρκικός στρατός εξαπέλυσε ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις εναντίον των YPG το 2016, το 2018 και το 2019.

Για την Άγκυρα, η οργάνωση YPG αποτελεί τον «τρομοκρατικό» βραχίονα του PKK στη Συρία, μολονότι διαδραμάτισε ρόλο-κλειδί στις αμερικανικές επιχειρήσεις εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στη συριακή επικράτεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα