back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ανοιχτή Πόλη: Τα σχολεία άνοιξαν με 27+ μαθητές στην τάξη

Διαβάστε επίσης

Για παθητική στάση και συμπόρευση με τις κυβερνητικές επιλογές όσον αφορά στην επιστροφή των μαθητών στα σχολεία κατηγορεί τη δημοτική αρχή η Ανοιχτή Πόλη με ανακοίνωσή της. Όπως τονίζει μεταξύ άλλων, την ώρα που τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται τα σχολεία άνοιξαν με τουλάχιστον 27 μαθητές ανά τμήμα ενώ αντιθέτως το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας έχει εγκρίνει ομόφωνα ψήφισμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής των συγχωνεύσεων σχολικών τμημάτων.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση

«Η ανασφάλεια υπονομεύει το άνοιγμα των σχολείων

Στην 23η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, στις 8 Νοεμβρίου 2021, η Ανοιχτή Πόλη είχε καταθέσει ψήφισμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής των συγχωνεύσεων σχολικών τμημάτων. Το ψήφισμα έγινε ομόφωνα δεκτό (απόφαση ΑΔΣ 479) και το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας αντιτάχθηκε έτσι στην εφαρμογή των συγχωνεύσεων, ιδιαίτερα μάλιστα σε συνθήκες έξαρσης της πανδημίας.

Λίγους μήνες μετά, η δημοτική αρχή δεν έχει κάνει τίποτα για να διεκδικήσει να εισακουστεί το ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου. Με τον αριθμό των μολύνσεων από κορονοϊό να σκαρφαλώνει κάθε μέρα σε νέο ρεκόρ, τα σχολεία της πόλης άνοιξαν σήμερα όπως έκλεισαν: με 27+ μαθητές στην τάξη, με κενά σε εκπαιδευτικούς που από το Σεπτέμβρη μένουν ακάλυπτα, με τις οικογένειες των μαθητών να επιβαρύνονται με τα έξοδα των μοριακών τεστ που η κυβέρνηση επιμένει να αρνείται να συνταγογραφούνται, με ανεπαρκή χρηματοδότηση για τις σχολικές επιτροπές και τα νέα τμήματα νηπιαγωγείων, με ελλείψεις στο προσωπικό καθαριότητας και φύλαξης, αλλά και με ελλείψεις στην παροχή των σελφ-τεστ στους δικαιούχους. Κερασάκι στην τούρτα, η παράλογη ρύθμιση στην οποία επιμένει το Υπουργείο, για το 50%+1 για το κλείσιμο ενός τμήματος.

Η κυβέρνηση επιμένει να κωφεύει απέναντι στις προτάσεις γονέων, εκπαιδευτικών και επιστημονικών φορέων. Η δημοτική αρχή, όπως και σε άλλα θέματα, συμπορεύεται στην πράξη με τις κυβερνητικές επιλογές. Την ώρα που άλλοι μικρότεροι δήμοι της χώρας διαπραγματεύτηκαν και πέτυχαν ευνοϊκές τιμές pcr για τους δημότες τους, η δημοτική αρχή της Αθήνας παρακολουθεί την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία παθητικά, έχοντας αποδεχτεί το καθεστώς ανασφάλειας που αποτελεί πλέον την πολιτική της κυβέρνησης στο μέτωπο της πανδημίας.

Η Ανοιχτή Πόλη εύχεται στους μαθητές και τις μαθήτριες της πόλης καλή επιστροφή στις σχολικές αίθουσες. Μαζί με τη σχολική κοινότητα, θα αντιπαρατεθούμε σε πολιτικές που απαξιώνουν τη δημόσια παιδεία και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε ασφαλή και λειτουργικά σχολεία».

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα