back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Συγκέντρωση της ΟΛΜΕ στο υπουργείο Παιδείας

Διαβάστε επίσης

Συγκέντρωση πραγματοποιεί η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) στο υπουργείο Παιδείας, ζητώντας τη λήψη μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού στα σχολεία.

Με σύνθημα «πάρτε μέτρα για την πανδημία, δώστε λεφτά για υγεία και παιδεία» η ΟΛΜΕ πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων.

Η εκπαιδευτική κοινότητα ζητάει, μεταξύ άλλων, τη μείωση των μαθητών ανά τάξη σε 15 άτομα, αίτημα που έχει εκφράσει από την αρχή της πανδημίας, να παγώσουν οι συγχωνεύσεις των τμημάτων, δωρεάν rapid και self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθώς και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας.

Οι κινητοποιήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, αφού ήδη είναι προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου πρωτοβάθμιων σωματείων σήμερα στις 17:00, προκειμένου να γίνει ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση στα σχολεία και τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, ενώ αύριο στις 17:30 θα γίνει συγκέντρωση εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών έξω από το υπουργείο Υγείας.

Φυσικά, οι κινητοποιήσεις αναμένεται να συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, τόσο από τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και τα πρωτοβάθμια σωματεία, όσο και από μαθητές.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα