back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Β. Γιαννάκης για τη νύχτα αγωνίας στη Φλώρινα με τον… χορό των Ρίχτερ: Σε 2 με 3 ημέρες πλήρης εικόνα για τις ζημιές

Διαβάστε επίσης

 

Νύχτα αγωνίας έζησαν οι κάτοικοι της Φλώρινας και των γύρω περιοχών, μετά τον ισχυρότατο σεισμό 5,3 Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 11.43 τη νύχτα, ευτυχώς χωρίς θύματα.
Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο έχει καταγράψει έως τώρα 38 δονήσεις, έντασης έως και 3,9 Ρίχτερ, οι οποίες ταρακούνησαν ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία και έγιναν αισθητές ακόμα και στις περιοχές της Θεσσαλονίκης και των Τρικάλων, όπως και στη γειτονική χώρα της Βόρειας Μακεδονίας.

Μετά το πρώτο σοκ, οι κάτοικοι βγήκαν σε πλατείες και ανοικτούς χώρους, ενώ κλειστά, για προληπτικούς λόγους, θα παραμείνουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.
Μέχρι και αυτή την ώρα στη Φλώρινα καταγράφονται ζημιές σε παλιά κτίρια, σύμφωνα με δηλώσεις στον Αθήνα 9.84 του δημάρχου της περιοχής, Βασίλη Γιαννάκη.
Μιλώντας στον Γιάννη Παπαγεωργίου ανέφερε ότι «η δόνηση συνοδευόταν από έντονη βοή, είχε διάρκεια, ενώ αναμένονται έλεγχοι από κλιμάκια μηχανικών».
Εμφανίστηκε καθησυχαστικός, εκτιμώντας πως «το φαινόμενο εκτονώνεται» σύμφωνα και με επικοινωνία που είχε με τον καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα.
Όπως είπε ο κ Γιαννάκης «μέσα σε 2 με 3 ημέρες θα υπάρχει πλήρης εικόνα της κατάστασης από άποψη ζημιών».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα