back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Χονγκ Κονγκ: Κλείνουν νηπιαγωγεία και δημοτικά, ενώ επεκτείνεται ο εμβολιασμός στα παιδιά άνω των 5 ετών

Διαβάστε επίσης

Στο Χονγκ Κονγκ θα κλείσουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία, ενώ θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός κατά της covid-19 των παιδιών από την ηλικία των 5 ετών, ανακοίνωσε η Κάρι Λαμ επικεφαλής της κυβέρνησης της πόλης σήμερα, καθώς το παγκόσμιο οικονομικό κέντρο είναι αντιμέτωπο με άνοδο των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Στην πόλη έχουν εντοπιστεί εγχώρια κρούσματα του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον του κορονοϊού, έπειτα από τρεις μήνες στο τέλος του 2021 στη διάρκεια των οποίων δεν καταγράφηκε κανένα εγχώριο κρούσμα covid-19.

Η Λαμ εξήγησε στους δημοσιογράφους στην εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου ότι τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά θα αναστείλουν τα μαθήματα με φυσική παρουσία από την Παρασκευή ως το Σεληνιακό Νέο Έτος, στις αρχές Φεβρουαρίου, προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση του Όμικρον.

Τα σχολεία είχαν επιστρέψει στη δια ζώσης εκπαίδευση στο τέλος του 2021 έπειτα από μήνες τηλεκπαίδευσης.

Εξάλλου τα παιδιά άνω των 5 ετών θα μπορούν πλέον να εμβολιάζονται με το κινεζικό σκεύασμα της Sinovac, σημείωσε η Λαμ. Οι αρχές του Χονγκ Κονγκ έχουν εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech για τα παιδιά άνω των 12 ετών.

“Είμαι αισιόδοξη και βέβαιη ότι θα ξεπεράσουμε την κατάσταση”, τόνισε η Λαμ.

Ξεχωριστά το Bloomberg News, επικαλούμενο μη κατονομαζόμενες πηγές, μετέδωσε ότι το διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ θα απαγορεύσει τη διέλευση από αυτό ατόμων από 150 χώρες που θεωρούνται υψηλού κινδύνου, από τις 15 Ιανουαρίου ως τις 14 Φεβρουαρίου.

Η απαγόρευση δεν θα ισχύει για τους διπλωμάτες, τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, τους αθλητές και το προσωπικό που συμμετέχει στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, που ξεκινούν στις 4 Φεβρουαρίου στο Πεκίνο.

Η Λαμ δεν αναφέρθηκε σε αυτούς τους περιορισμούς στη συνέντευξη Τύπου.

Ήδη οι αρχές του Χονγκ Κονγκ έχουν απαγορεύσει την είσοδο στην πόλη πτήσεων από την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Γαλλία, την Ινδία, τις Φιλιππίνες, το Πακιστάν, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ.

Το Χονγκ Κονγκ έχει μείνει πίσω στην εκστρατεία ανοσοποίησης του πληθυσμού, με λιγότερο από το 75% όσων μπορούν να εμβολιαστούν να έχει λάβει πρώτη δόση εμβολίου και λιγότερο από το 70% να έχει λάβει δύο δόσεις. Περίπου το 8% έχει λάβει και αναμνηστική.

Έπειτα από τρεις μήνες στο τέλος του 2021 χωρίς κανένα εγχώριο κρούσμα covid-19, έχουν καταγραφεί στο Χονγκ Κονγκ περισσότερα από 40 εγχώρια κρούσματα του Όμικρον, με 4.000 ανθρώπους να θεωρούνται στενές επαφές τους και να έχουν μπει σε καραντίνα.

Παράλληλα η Λαμ επεσήμανε ότι συνεχίζεται η έρευνα για τη συμπεριφορά 13 υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων που συμμετείχαν σε γιορτή γενεθλίων ενός μέλος του κινεζικού κοινοβουλίου.

Δύο από τους καλεσμένους βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, περισσότεροι από 200 άνθρωποι συμμετείχαν στη γιορτή, ενώ ο αριθμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί, δήλωσε η Λαμ.

“Πρόκειται για ένα ατυχές περιστατικό εξαιτίας του μεγάλου αριθμό ατόμων που εμπλέκονται σε αυτό”, πρόσθεσε, εξηγώντας ότι οι αξιωματούχοι θα έπρεπε να έχουν υπακούσει στις συστάσεις να αποφεύγουν τις μεγάλες συγκεντρώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα