back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ιαπωνία: Παρατείνονται ως τα τέλη Φεβρουαρίου οι συνοριακοί περιορισμοί που έχει επιβάλει η χώρα

Διαβάστε επίσης

Η Ιαπωνία ανακοίνωσε σήμερα την παράταση ως τα τέλη Φεβρουαρίου των περιοριστικών μέτρων, βάσει των οποίων απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα της πλειονότητας των ξένων πολιτών, και θα ξανανοίξει κέντρα μαζικού εμβολιασμού στο πλαίσιο των προσπαθειών της να αναχαιτίσει την εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον του νέου κορονοϊού.

“Θα διατηρήσουμε τα μέτρα μας ελέγχου στα σύνορα ως τα τέλη Φεβρουαρίου, λαμβάνοντας παράλληλα τα απαραίτητα μέτρα από ανθρώπινη σκοπιά και λαμβάνοντας υπόψη το εθνικό συμφέρον”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι εξαιρέσεις στα αυστηρά μέτρα εξετάζονται για τους ξένους πολίτες που μέλη των οικογενειών τους είναι Ιάπωνες ή για τους ξένους φοιτητές, αλλά καμία επίσημη ανακοίνωση δεν έγινε σήμερα.

Η ιαπωνική κυβέρνηση θα ανοίξει επίσης ξανά μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα, τα οποία διαχειρίζονται οι δυνάμεις της ιαπωνικής Εθνοφρουράς και θα ζητήσει από τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης να ξανανοίξουν τα κέντρα τους εμβολιασμού μεγάλης κλίμακας για να επιταχυνθεί η χορήγηση αναμνηστικών δόσεων, διευκρίνισε ο Κισίντα.

Η Ιαπωνία έχει εφαρμόσει δραστικά μέτρα ελέγχου στα σύνορά της, στα οποία περιλαμβάνεται περίοδος καραντίνας και συχνά τεστ για όλους όσοι εισέρχονται στο έδαφός της.

Ωστόσο οι προσπάθειες αυτές δεν εμπόδισαν την διάδοση της παραλλαγής Όμικρον και ο αριθμός των κρουσμάτων που καταγράφονται καθημερινά βρίσκεται σε σαφή αύξηση. Σε εθνικό επίπεδο, ο εβδομαδιαίος μέσος όρος δεκαπλασιάστηκε στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας.

“Το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον πιστεύεται ότι προκαλεί λιγότερο σοβαρές περιπτώσεις, αλλά αν ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται, θα αυξάνονται επίσης οι σοβαρές περιπτώσεις και αυτό θα θέσει υπό πίεση το νοσοκομειακό σύστημα”, προειδοποίησε ο Κισίντα, απευθύνοντας έκκληση στον πληθυσμό να βρίσκεται σε επαγρύπνηση.

Οι υγειονομικοί περιορισμοί όσον αφορά τις αμερικανικές δυνάμεις που βρίσκονται στο αρχιπέλαγος, οι οποίες δεν υπόκεινται στους ιαπωνικούς κανόνες πάνω στο ζήτημα αυτό, ενισχύθηκαν επίσης από την Δευτέρα από την αμερικανική διοίκηση, υπό την πίεση του Τόκιο.

Τοπικοί αξιωματούχοι στην Ιαπωνία πιστεύουν ότι οι αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για το νέο κύμα του κορονοϊού στην Ιαπωνία.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα