back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Self test στα σχολεία: Aνιχνεύθηκαν πάνω από 25.000 θετικά εν δυνάμει κρούσματα

Διαβάστε επίσης

Μέσα σε 24 ώρες ,από το βράδυ της Κυριακής μέχρι το βράδυ της Δευτέρας ανιχνεύθηκαν πάνω από 25.000 θετικά, εν δυνάμει κρούσματα, κατά την διενέργεια των δύο πρώτων self test της εβδομάδας μεταξύ μαθητών και δασκάλων- καθηγητών στα σχολεία της χώρας .

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπ. Παιδείας, κατά το δεύτερο μαζικό, οριζόντιο έλεγχο με self test διαπιστώθηκαν 9.688 τεστ. Μαζί με τα 15.547 που ανακοινώθηκαν χθες, προκύπτει ότι μέσα σε 24 ώρες ανιχνεύθηκαν 25.235 κρούσματα.

Θα ακολουθήσει και τρίτο τεστ την Πέμπτη για την προσέλευση μαθητών και δασκάλων- καθηγητών στα σχολεία την Παρασκευή.

Από την κυβέρνηση τονίζεται ότι «εφαρμόζονται πολλαπλά φίλτρα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού και πως μέσω των ελέγχων που πραγματοποιούνται για τον εντοπισμό κρουσμάτων χάρη στη λειτουργία των σχολείων, ανιχνεύονται χιλιάδες εν δυνάμει φορείς που διαφορετικά θα κυκλοφορούσαν δίχως να έχουν οποιαδήποτε υποψία ότι μπορεί να μεταδίδουν τον ιό».

Για να καλυφθούν τα όποια κενά προκύψουν σε εκπαιδευτικούς που θα νοσήσουν χθες ανακοινώθηκε η άμεση πρόσληψη 4.784 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, 3.576 εξ αυτών με συμβάσεις τρίμηνης διάρκειας και 1.208 αναπληρωτών με συμβάσεις ως τη λήξη του σχολικού έτους. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί θα αναλάβουν καθήκοντα με ταχείες διαδικασίες τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Αθήνα 984

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα