back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Πλεύρης: Πιθανή άρση ορισμένων περιοριστικών μέτρων – Άλλα 10.000 θετικά τεστ στα σχολεία

Διαβάστε επίσης

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να επανέλθει η μουσική σε εστίαση και διασκέδαση καθώς και να αυξηθεί ο αριθμός των θεατών στα γήπεδα, ο υπουργός Υγείας , Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Όπως είπε, κάποιοι περιορισμοί ελήφθησαν με γνώμονα ότι ήμασταν σε εορταστική περίοδο και η κυβέρνηση θα συζητήσει με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων για το εάν χρειάζεται να παραταθούν.

Ανακοίνωσε επίσης, ότι σχεδόν 10.000 θετικά τεστ μαθητών και καθηγητών ήρθαν σήμερα να προστεθούν στα χθεσινά 15.000. Όπως είπε, τα 1.000 αφορούν σε καθηγητές και τα υπόλοιπα σε μαθητές.

Σε ερώτηση σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και την πρόθεση της κυβέρνησης η εφαρμογή του μέτρου να επεκταθεί για τους άνω των 50 ετών, είπε ότι «Η υποχρεωτικότητα θα έχει ηλικιακά χαρακτηριστικά αλλά πρώτα θέλουμε να δούμε την εφαρμογή της στους 60 και άνω από τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου οπότε θα έχουμε και τις διοικητικές κυρώσεις (σ.σ. το πρόστιμο των 100 ευρώ)» είπε ο Θάνος Πλεύρης και διεμήνυσε ότι «θα υπάρξουν πρόστιμα από την πρώτη ημέρα».

Έλενα Μπρέγιαννη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα