back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

#ΜeToo: Στο εδώλιο ο προπονητής ιστιοπλοΐας για τον βιασμό ανήλικης αθλήτριας – Μάρτυρας η Σοφία Μπεκατώρου

Διαβάστε επίσης

Με την παρουσία της ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου η οποία θα εξεταστεί ως μάρτυρας στην πρώτη δίκη για το ελληνικό #metoo ξεκίνησε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη με κατηγορούμενο 39χρονο προπονητή ιστιοπλοΐας ο οποίος αντιμετωπίζει τα αδικήματα του βιασμού, της κατάχρησης σε ασέλγεια και γενετήσιες πράξεις με ανήλικο.

Η υπόθεση αφορά στο βιασμό νεαρής αθλήτριας η οποία είναι παρούσα στο δικαστήριο με την οικογένειά της που αποτελεί ασπίδα προστασίας για την κοπέλα.
Η πληρεξούσια δικηγόρος της αθλήτριας Κλειώ Παπαππαντολέων αναμένεται να υποβάλει αίτημα για τη διεξαγωγή της αποδεικτικης διαδικασίας κεκλεισμένων των θυρών για λόγους προστασίας της προσωπικότητας του θύματος που βίωσε όσα αξιόποινη κατήγγειλε στη δικαιοσύνη όταν εκείνη ήταν 11 ετών με δράστη τον προπονητή της.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας ο κατηγορούμενος αναζητούσε συνεχώς με το βλέμμα του το θύμα, το οποίο βρισκόταν στην άλλη πλευρά της αίθουσας έχοντας στο πλευρό της την οικογένεια της και την Σοφία Μπεκατώρου.

Σημειώνεται ότι ο 39χρονος έχει ομολογήσει πως είχε σεξουαλικές σχέσεις με το ανήλικο κορίτσι. Είχε συλληφθεί στο νησί που κατοικούσε και είχε μεταφερθεί στην Εισαγγελία της Αθήνας και εν συνεχεία στο ανακριτικό γραφείο όπου απολογούμενος είχε αρνηθεί τις πράξεις που του αποδίδονται και είχε ισχυριστεί πως η ερωτική του σχέση με την ανήλικη ξεκίνησε όχι όταν εκείνη ήταν 11 χρονών αλλά αργότερα. Επικαλέστηκε επίσης “συναίνεση” του θύματος ενώ ενώπιον της ανακρίτριας είχε πει πως αγαπά ακόμη το θύμα και πως η 21χρονη θα πρέπει “να κάνει λίγο υπομονή, όταν βγω από τη φυλακή θα την παντρευτώ”.

Μίνα Μουστάκα

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα