back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Αιχμές Πολάκη κατά των Ανεξάρτητων Αρχών

Διαβάστε επίσης

Σε ευθεία αμφισβήτηση του παραγόμενου έργου αλλά και της αυτοτελούς λειτουργίας των Ανεξάρτητων Αρχών, προέβη από το βήμα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης.

«Είναι τύποις ανεξάρτητες οι Αρχές αυτές και εκτελούν πολιτική λειτουργία», ανέφερε, με αφορμή τη συζήτηση για το διορισμό ή την ανανέωση της θητείας των μελών της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, οι οποίοι στελεχώνουν τη μονάδα διερεύνησης χρηματοοικονομικών πληροφοριών.

Ο κ. Πολάκης, αναρωτήθηκε «αν η συγκεκριμένη Αρχή έχει παράξει κάτι τα τελευταία δύο χρόνια και αν έχει δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία που αφορούν υποθέσεις που σχετίζονται με το όργιο υπερκοστολογήσεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ ή στο υπουργείο Δικαιοσύνης με την κ. Νικολάου».

Ο παριστάμενος υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, επεσήμανε ότι «δεν μπορεί να λέμε ότι οι Ανεξάρτητες Αρχές είναι καλές όταν είμαστε στην κυβέρνηση και κακές όταν είμαστε στην αντιπολίτευση».

Τελικά, θετική ψήφο στα προτεινόμενα πρόσωπα, έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ,ενώ «παρών» δήλωσαν οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα