back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Απαισιόδοξος ο κόσμος για το τέλος της πανδημίας σύντομα

Διαβάστε επίσης

Απαισιόδοξοι δηλώνουν οι περισσότεροι Αθηναίοι στο ενδεχόμενο να επιστρέψουμε σύντομα στην κανονικότητα, μετά την έξαρση της μετάλλαξης «Όμικρον», παρά τις αισιόδοξες απόψεις που εκφράζονται τις τελευταίες μέρες από ορισμένους επιστήμονες.

Οι πολίτες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84, θεωρούν ότι ο ιός είναι πολύ πιθανό να κάνει νέα μετάλλαξη και το μεγάλο «στοίχημα» για την ιατρική κοινότητα και γενικότερα για την κοινωνία είναι η εξεύρεση των κατάλληλων φαρμάκων για την αντιμετώπιση και καταπολέμηση του ιού.

«Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό και τα μέτρα προστασίας για τα επόμενα δυο χρόνια», είναι η άποψη που διατυπώνουν οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες, προσθέτοντας ότι το «κακό το χτυπάς από την ρίζα» και αυτό μπορεί να επιτευχθεί όταν το γενικό σύνολο συνειδητοποιήσει ότι αυτό το «στοίχημα» κερδίζεται μόνο με την καθημερινή «μάχη» για την εξουθένωση του ιού.

Η πλειοψηφία θεωρεί ότι ο ιός είναι πολύ πιθανό να κάνει νέα μετάλλαξη, παρά τις αισιόδοξες προβλέψεις που εκφράζονται από ορισμένους επιστήμονες με την «ανοσία της αγέλης», λόγω της εξασθένησης του ιού από τις έως τώρα μεταλλάξεις του.

Ορισμένοι άλλοι διατυπώνουν την άποψη ότι ακόμη και στο αισιόδοξο σενάριο να περιοριστεί μέσα στον χρόνο ιός σε παγκόσμιο επίπεδο, θεωρείται πολύ δύσκολη υπόθεση η επιστροφή στην κανονικότητα μιας και, όπως λένε, η κοινωνία πρέπει να μάθει να ζει τουλάχιστον για τα επόμενα δυο χρόνια με τα μέτρα προστασίας (δηλαδή τη χρήση μάσκας και την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας).

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα