back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Επίδοση φύλλων πορείας σε ιδιώτες γιατρούς στη Βόρεια Ελλάδα – Έντονη αντίδραση του ΙΣΘ

Διαβάστε επίσης

Ξεκίνησε χθες Τετάρτη, όπως προβλεπόταν και από το σχετικό ΦΕΚ, η επίδοση των φύλλων πορείας στους ιδιώτες γιατρούς της Βόρειας Ελλάδας, με ειδικότητα, πνευμονολογία, παθολογία και γενική ιατρική, που επιτάσσονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ, Παναγιώτης Μπογιατζίδης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η παράδοση των φύλλων πορείας εξελίσσεται κανονικά και από την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου οι γιατροί παρουσιάζονται για να εργαστούν στα νοσοκομεία.

Για τη συγκεκριμένη υγειονομική περιφέρεια στην οποία υπάγονται 16 νοσοκομεία της Κεντροδυτικής Μακεδονίας, ο αριθμός των γιατρών που καλούνται να αναλάβουν υπηρεσία είναι περισσότεροι από 90.

Η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΙΣΘ που κάλεσε το υπ. Υγείας να προβεί άμεσα σε διορθωτικές κινήσεις , κάνοντας λόγο για «βατερλό», που οφείλεται τις αστοχίες της προηγούμενης επιστράτευσης.

Ο ΙΣΘ αναφέρει ότι, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, έχουν επιστρατευτεί αναισθησιολόγοι- εντατικολόγοι που εργάζονται σε ΜΕΘ τριών ιδιωτικών κλινικών της πόλης μας, οι οποίες νοσηλεύουν και ασθενείς από τα δημόσια νοσοκομεία, με αποτέλεσμα να καθίσταται προβληματική η λειτουργία τους.

Σημειώνει επίσης ότι επιστρατεύτηκαν 7 από τους 10 αναισθησιολόγους ιδιωτικού μαιευτηρίου της πόλης με 24ωρη εφημερία, που πραγματοποιεί 4500 τοκετούς το χρόνο, καθώς και 5 από τους 6 μόνιμους αναισθησιολόγους που εξυπηρετούν τα χειρουργεία άλλης ιδιωτικής κλινικής, δύο εκ τω οποίων εφημερεύουν και στη μονάδα εντατικής θεραπείας της κλινικής. Επιστρατεύτηκαν επίσης γιατροί χωρίς να ληφθεί υπόψη κανένα ηλικιακό κριτήριο, μεταξύ των οποίων και κάποιοι άνω των 70 ετών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα