back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε το υπ. Υγείας κατά της απεργίας στο Παίδων Πεντέλης

Διαβάστε επίσης

Εντολή να γίνουν όλες οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες για να κηρυχθεί η απεργία των γιατρών του Παίδων Πεντέλης παράνομη και καταχρηστική έδωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Στόχος, όπως αναφλερεται σε σχετική ανακοίνωση, να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και να εκτελεστούν στο ακέραιο οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί παιδιών κατά του Covid-19 στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Έτσι στις 10.30 το πρωί κατατέθηκε αγωγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών για να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία. Η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει εντός της ημέρας.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι ζητούν να συνεχιστεί το πρόγραμμα εφημεριών του νοσοκομείου καθώς και η λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου με αύξηση των εμβολιαστικών γραμμών.

«Παιδιατρικό νοσοκομείο χωρίς 24ωρη εφημερία δεν υφίσταται. Σήμερα έχουν προγραμματιστεί 350 ραντεβού για εμβολιασμό παιδιών. Θα είναι δύσκολη η μέρα σήμερα, ζητάμε συγγνώμη στους γονείς για αυτή την ταλαιπωρία, αλλά δεν είναι δικό μας το θέμα. Ζητάμε να δουλέψουμε, να εφημερεύσουμε και δεν μας αφήνουν, γι’ αυτό και παραιτήθηκα» δήλωσε στο OPEN η διευθύντρια της ιατρικής υπηρεσίας, Σταυρούλα Κωσταρίδου. Μάλιστα, ανέφερε ότι «ίσως υπάρχουν συνάδελφοι που δεν απεργήσουν, καθώς σκοπός της απεργίας δεν είναι να ταλαιπωρήσουν τους μικρούς ασθενείς που θα έρθουν να εμβολιαστούν».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα