back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βουλή: Ένας από τους 300 βουλευτές παραμένει ανεμβολίαστος

Διαβάστε επίσης

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων που εντοπίστηκαν στη Βουλή, καθώς επί συνόλου 893 rapid test μόλις 9 άτομα βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊο, στην πλειοψηφία τους ασυμπτωματικά.

Εν τω μεταξύ, ένας από τους 300 βουλευτές παραμένει ανεμβολίαστος, όπως είπε ο Πρόεδρος της Βουλής, εξηγώντας ότι έχει επικαλεστεί λόγους υγείας και ότι οι υπόλοιποι είναι υγειονομικά τακτοποιημένοι.

Τι αποφασίστηκε

Στο πλαίσιο ανάσχεσης της πανδημίας, η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφάσισε αυστηροποίηση των μέτρων με περιορισμό του αριθμού των παρόντων βουλευτών στις συνεδριάσεις.

Αναλυτικότερα, στην αίθουσα της Ολομέλειας δε θα μπορούν να παρίστανται ταυτοχρόνως περισσότεροι από 100 βουλευτές και στην αίθουσα της Γερουσίας περισσότεροι από 40. Οι μικρότερες αίθουσες θα χρησιμοποιούνται μόνο σε περίπτωση ανάγκης και δεν θα πρέπει σε αυτές οι βουλευτές να είναι περισσότεροι από 6.

Αποφασίστηκε επίσης περικοπή ταξιδιών στο εξωτερικό και περικοπή των επισκέψεων στους εκθεσιακούς χώρους της Βουλής. Ταυτόχρονος θα συνεχιστεί η επιστολική ψηφοφορία. Για τους υπαλλήλους θα ισχύσει τηλεργασία μέχρι και 50%.

Νewsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα