back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ξ. Κούρτογλου: Γιατί δεν εμβολιάζονται οι αρνητές στη χώρα μας

Διαβάστε επίσης

Τους λόγους για τους οποίους δεν εμβολιάζονται οι αρνητές στη χώρα μας, επιχειρεί να αναλύσει η έρευνα της Focus Bari που μελέτησε την πορεία του εμβολιασμού έναντι του Covid-19.

Σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με την Μαργαρίτα Μυτιληναίου, η ιδρύτρια της εταιρείας κ. Ξένια Κούρτογλου, αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της τελευταίας μέτρησης που διενεργήθηκε μεταξύ 21-31 Δεκεμβρίου σε δείγμα 1.002 Ελλήνων 18-74 χρόνων.

Όπως προέκυψε, η αναλογία των εμβολιασμένων αλλά και όλων όσοι είναι θετικοί στο να κάνουν το εμβόλιο Ελλήνων παρουσιάζει άνοδο από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο του 2021, ενώ και από εκεί και πέρα σημειώνει οριακή αύξηση η οποία προέρχεται κυρίως από ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.

Ωστόσο, όπως εξήγησε «παραμένει μια αναλογία περίπου 20% οι οποίοι είτε είναι διστακτικοί είτε δεν έχουν καμία πρόθεση να κάνουν το εμβόλιο. Ειδικά η ηλικιακή ομάδα 25-44 παραμένει διστακτική και αρνητική».

Σχετικά με την κατηγορία των συνανθρώπων μας που αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο, η εν λόγω έρευνα έδειξε ότι ως βασικότερο λόγο της αντίδρασής τους, προβάλουν την αίσθηση που έχουν ότι αυτό τους επιβάλλεται εκβιαστικά (σε ποσοστό 65%), ενώ οι υπόλοιποι τονίζουν ότι φοβούνται επιπτώσεις στην υγεία τους.

Ειδικότερα, «το 57% δηλώνει ότι το εμβόλιο δεν είναι δοκιμασμένο ή ότι είναι πειραματικό, το 43% φοβάται για μακροπρόθεσμες παρενέργειες στην υγεία του, το 14% αναφέρει ότι ανήκει σε ειδική ομάδα και δεν επιτρέπεται να το κάνει, ενώ γενικότερα, ένας στους πέντε θεωρεί ότι η πανδημία είναι κατασκευασμένη και παραπλανητική. Είναι μια άποψη η οποία αρνείται το φαινόμενο. Είναι δε αξιοσημείωτο ότι την άποψη ”αρνούμαι να κάνω κάτι που μου επιβάλουν εκβιαστικά” την συναντάμε και σε ανθρώπους οι οποίοι αν και είχαν άμεσο θύμα στην οικογένειά τους, έχουν κλειστή οπτική, αρνούνται να στρογγυλέψουν τις γωνίες ενώ είναι μορφωμένοι και ώριμοι. Η εμπειρία δείχνει ότι ένας άνθρωπος είναι συναισθηματικά φορτισμένος δεν ακούει τίποτα, δεν ακούει τη λογική», τόνισε η κ. Κούρτογλου.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι «η λήψη αυστηρών μέτρων τα οποία τα θεωρούν ”τιμωρητικά”, οδηγούν αυτούς τους ανθρώπους στο να ταμπουρώνονται περισσότερο στη θέση τους με αποτέλεσμα να είναι σχεδόν αδύνατο να πειστούν για το αντίθετο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα