back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μικροεπεισόδια στο υπουργείο Παιδείας

Διαβάστε επίσης

Μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα έξω από το υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο μαθητικής κινητοποίησης.

Άτομα πέταξαν πέτρες και κροτίδες προς τον προαύλιο χώρο του υπουργείου όπου βρίσκονταν αστυνομικές δυνάμεις. Δεν έγινε χρήση χημικών δακρυγόνων από τους αστυνομικούς, ενώ αυτήν την ώρα η κατάσταση έχει εκτονωθεί.

Οι μαθητές ζητούν «ουσιαστικά» μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, με κεντρικό σύνθημα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας που διοργάνωσε την διαμαρτυρία, «κρούσματα χιλιάδες, μέτρα πουθενά, θέλουμε σχολεία ασφαλή και ανοιχτά».

Ειδικότερα οι μαθητές ζητούν μεταξύ άλλων δωρεάν μάσκες, να σταματήσουν οι συγχωνεύσεις τμημάτων, προσλήψεις καθηγητών, δωρεάν και συχνά ράπιντ τεστ και να μην προσμετρώνται οι απουσίες όταν ένας μαθητής βρίσκεται σε υποχρεωτική ή προληπτική καραντίνα ή περιμένει αποτελέσματα τεστ.

Επίσης, στην ανακοίνωση τους οι μαθητές αναφέρουν: «Για την εξαντλητική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε μετά από 2 χρόνια webex και την επιστροφή μας στο σχολείο, απαιτούμε: να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα Θεμάτων σε καμία τάξη, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και οι περιορισμοί στο μηχανογραφικό, προσαρμογή της ύλης των εξετάσεων σε όλες τις τάξεις, ειδικά στην Γ Λυκείου, και δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία στα παιδιά που το έχουν ανάγκη και είναι πολλά».

Βίκτωρας Αντωνόπουλος/ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα