back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Κάλεσμα στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών να κάνουν το βήμα του εμβολιασμού, απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων, το οποίο λειτουργεί παράλληλα ως εμβολιαστικό κέντρο για ενήλικες και παιδιά.

«Το 90%, εννέα στους δέκα πολίτες άνω των 60 ετών, έχουν πλέον εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού. Τους λίγους συμπολίτες μας άνω των 60 οι οποίοι ακόμα παραμένουν ανεμβολίαστοι, τους ενθαρρύνω και σήμερα: κάντε το βήμα. Δεν είναι το ζήτημα του προστίμου, ναι το πρόστιμο θα επιβληθεί, αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Προστατεύστε τη ζωή σας, τη ζωή αυτών που αγαπάτε και καταλάβετε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και σώζει ζωές», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος εκτίμησε ότι το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού είχε επιτυχία αφού, όπως είπε, από τη στιγμή που το επιβάλαμε “σχεδόν οι μισοί από αυτούς οι οποίοι δεν είχαν εμβολιαστεί έκαναν την επιλογή να εμβολιαστούν”. 

Στο μεταξύ αύριο το βράδυ εκπνέει η προθεσμία για τους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών και κυβερνητικές πηγές διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση. Συγκεκριμένα σημειώνουν, ότι τη Δευτέρα θα ξεκινήσει η διαδικασία των τελικών διασταυρώσεων των υπηρεσιών υγείας με τα ΑΦΜ των πολιτών άνω των 60 ετών, ώστε να συνταχθεί ο οριστικός κατάλογος και ως το τέλος του μηνός να γίνουν οι βεβαιώσεις προστίμων. Πρόκειται για 50 ευρώ για τον Ιανουάριο και 100 ευρώ από τον Φεβρουάριο και κάθε μήνα. Οι εξαιρέσεις αφορούν κατοίκους εξωτερικού, εκείνους που έχουν απόφαση απαλλαγής από τις τριμελείς Υγειονομικές Επιτροπές κάθε Περιφέρειας για λόγους υγείας, όσους έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό και όσους έχουν κάνει αίτηση εμβολιασμού κατ’ οίκον και εκκρεμεί η διαδικασία.  

Μέσα στον επόμενο μήνα και μετά την έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, η χώρα μας θα παραλάβει άλλες 25.000 θεραπείες με αντιϊκά φάρμακα, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα. Μέχρι στιγμής έχουμε παραλάβει 5.700 θεραπείες και ωσότου ολοκληρωθεί η διαδικασία της ευρωπαϊκής έγκρισης, η θεραπεία μπορεί να χορηγείται με την έγγραφη συναίνεση των ασθενών. 

Στο μεταξύ θέμα χρόνου είναι να ξεκινήσει τη λειτουργία της η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων των γιατρών για την χορήγηση της νέας θεραπείας με τα αντιϊκά φάρμακα σε ασθενείς covid που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Η διαδικασία που θα ακολουθείται είναι ίδια με αυτή της χορήγησης μονοκλωνικών αντισωμάτων. 

Ικανοποιημένος από την πορεία και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, τονίζοντας ότι “το 2021 πετύχαμε πολύ υψηλότερη ανάκαμψη από τις εκτιμήσεις”. Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι οι μειώσεις φόρων που έχουν γίνει θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα και διευκρίνισε ότι ο συνολικός ΕΝΦΙΑ θα είναι μειωμένος κατά 50 με 60 εκατ. ευρώ. Αναφορικά με την πληρωμή, σημείωσε ότι επιδίωξη είναι να είναι σε περισσότερες δόσεις, με πρώτη καταβολή τον Μάρτιο. Ο φόρος εισοδήματος θα ξεκινήσει να πληρώνεται από τον Ιούλιο και σε 8 δόσεις.  

Συνολικά 830 αισθητήρες  έχουν τοποθετηθεί από τον Δήμο Αθηναίων σε ράμπες και διαβάσεις για την αντιμετώπιση της αντικοινωνικής στάθμευσης. Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στον ΣΚΑΙ εξήγησε ότι ο αισθητήρας, με το που πλησιάσει αυτοκίνητο, ειδοποιεί αυτόματα και σε πραγματικό χρόνο τη δημοτική αστυνομία, η οποία βεβαιώνει το πρόστιμο. “Δεν είναι απλώς έλλειψη σεβασμού, είναι σα να λες ότι αδιαφορείς απολύτως για τον άνθρωπο με αναπηρία, για τον ηλικιωμένο, ή τη μητέρα με το παιδί της” τόνισε ο κ. Μπακογιάννης. 

Στην αθλητική επικαιρότητα  και για την 18η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ

στις 5 και τέταρτο παίζουν: Αστέρας Τρίπολης – Βόλος και Λαμία – Ιωνικός. Στις 7 και μισή: ΠΑΟΚ – ΟΦΗ και Απόλλων Σμύρνης – Άρης.  

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική, με λίγες τοπικές νεφώσεις.  Θερμοκρασία  έως 14 βαθμούς Κελσίου. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα