back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Παράταση των υγειονομικών μέτρων αλλά και πρεμιέρα για τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, από την ερχόμενη εβδομάδα, την ώρα που η πανδημία συνεχίζει να ασκεί πιέσεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Σύμφωνα με την Επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ 686 ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 78 κατέληξαν από επιπλοκές της νόσου. Από 17.447 νέες λοιμώξεις, οι 6590 αφορούν στην Αττική και οι 1671 στη Θεσσαλονίκη.

Τελευταία έκκληση στους άνω των 60 ετών να σπεύσουν να εμβολιαστούν απηύθυνε από τα Μέγαρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ενώ από αύριο ενεργοποιείται το μηνιαίο πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους αυτής της ηλικιακής ομάδας. Κατ εξαίρεση για τον Ιανουάριο το πρόστιμο θα είναι 50 ευρώ.

Στο μεταξύ, στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης δημοσιεύτηκε η απόφαση για την παράταση των περιοριστικών υγειονομικών μέτρων έως και τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022.

Αύριο κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιούν δωρεάν ελέγχους ανίχνευσης κορωνοϊου σε 40 περιοχές της επικράτειας. Στην Αττική, στους δήμους Ταύρου, Ηλιούπολης, Δάφνης-Υμηττού, Καισαριανής και Βριλησσίων.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα αιτήσεων για την χορήγηση των νέων αντιικών φαρμάκων σε ασθενείς covid υψηλού κινδύνου, ενώ πιθανότατα το Φεβρουάριο – μετά την τελική έγκριση των σχετικών σκευασμάτων από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων – η χώρα μας θα παραλάβει άλλες 25.000 θεραπείες.

Μεθαύριο, Δευτέρα, ξεκινά η ειδική εκπαίδευση των 400 αστυνομικών που θα αναλάβουν τη φύλαξη των πανεπιστημίων. Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Παιδείας, Άγγελο Συρίγο, η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στις αστυνομικές σχολές Κομοτηνής, και θα διαρκέσει 4 μήνες.

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 27 από τις 30 προσαγωγές στις οποίες προχώρησε η αστυνομία κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη μετά τη λήξη της πορείας που πραγματοποίησαν ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στο πλαίσιο των χειμερινών εκπτώσεων, ανοιχτά θα είναι αύριο τα εμπορικά καταστήματα, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας, από τις 11 το πρωί, έως τις έξι το απόγευμα.

Συνολικά 830 αισθητήρες σε ράμπες και διαβάσεις Ατόμων με ειδικές ανάγκες θέτει σε λειτουργία ο Δήμος Αθηναίων: Θα ειδοποιούν αυτόματα και σε πραγματικό χρόνο τη Δημοτική αστυνομία, η οποία θα βεβαιώνει το σχετικό πρόστιμο, σε περίπτωση αντικοινωνικού και παράνομου παρκαρίσματος.

Ανοιχτές παραμένουν οι θερμαινόμενες αίθουσες του Δήμου Αθηναίων για την προστασία των αστέγων από τις χαμηλές θερμοκρασίες. Σε 24ωρη βάση λειτουργούν το Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου και η Λέσχη Φιλίας στην Πανόρμου. Λεπτομέρειες στον ιστότοπο του σταθμού μας, www.athina984.gr

Στις ακτές της Ιαπωνίας, έφθασε το τσουνάμι που προκλήθηκε από την γιγαντιαία έκρηξη ηφαιστείου στο αρχιπέλαγος της Τόνγκα. Εκφράζονται φόβοι για κύματα ύψους έως και τρία μέτρα. Προειδοποίηση για τσουνάμι έχουν εκδόσει οι ΗΠΑ και η Χιλή.

Στην αθλητική επικαιρότητα

και για την 18η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, Αστέρας Τρίπολης – Βόλος 1-0 Λαμία – Ιωνικός. 2 – 1

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ: 3-0 και Απόλλων Σμύρνης – Άρης:0-0

Και ο καιρός

Τοπικές νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα περιοριστούν αναμένονται για αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα