back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δ. Τζανακόπουλος : «Ο κόσμος δεν έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα»

Διαβάστε επίσης

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο εγκληματικό από τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του Σκάι.

Στους ίδιους υψηλούς τόνους κατά της κυβέρνησης ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επανέλαβε το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εκλογές, υποστηρίζοντας ότι «αυτή η κυβέρνηση είναι αδιόρθωτη, συνεχίζει να υποστηρίζει ότι η πανδημία υποχωρεί. Όμως η χώρα μας έχει για άλλη μια εβδομάδα τους περισσότερους νεκρούς σε διπλάσια νούμερα από την ΕΕ».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «συνεχίζει να μιλά για χαλάρωση των μέτρων» και «να κλείνει τα μάτια απέναντι στην πανδημία». Σχολίασε πως «όταν έχει προαναγγείλει τουλάχιστον 5 φορές το τέλος της πανδημίας, εκπέμπει μηνύματα που οδηγούν σε χαλάρωση και εφησυχασμό και δεν προσφέρουν τίποτα στην προσπάθεια για να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού».

Είπε ότι αυτός είναι ένας από τους λόγους «που ναυάγησε» το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα, αναφέροντας ότι ενώ «η κυβέρνηση μιλούσε για κάλυψη 80% στο γενικό πληθυσμό όταν εκκινούσε ο εμβολιασμός, σήμερα δεν βρισκόμαστε ούτε στο 80% στους ενήλικες».

Σχετικά με τα πρόστιμα που επιβάλλονται από σήμερα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, ανέφερε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πολύ μεγάλη σαφήνεια έχει τοποθετηθεί απέναντι στην πολιτική του προστίμου, η οποία έχει έναν ταξικό χαρακτήρα -όποιος έχει να πληρώσει μπορεί να παραμείνει ανεμβολίαστος. Επομένως, το πρόστιμο δεν σχετίζεται με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού».

Ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως «υπάρχουν τρόποι για να αυξηθεί η πίεση προς όλους να εμβολιαστούν, σαν το green pass όπως ισχύει στην Ιταλία, καθώς και προτάσεις για να έχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα το εμβολιαστικό πρόγραμμα», όμως «η ουσία του θέματος είναι πως πλέον ο κόσμος δεν έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα».

Ανέφερε ότι «στην Πορτογαλία έγινε χαμός χθες με 16 νεκρούς και εμείς είχαμε 95 για άλλη μια ημέρα, οι διασωληνωμένοι αυξάνονται και ούτε στα σχολεία βελτιώνεται η κατάσταση». Προσέθεσε ότι με βάση τα στοιχεία που δίνουν οι καθηγητές, το 20% των μαθητών απουσιάζουν από το σχολείο, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έχει φτιάξει ένα εγκληματικό πρωτόκολλο που δεν ισχύει πουθενά στην Ευρώπη, αυτό το 50%+1».

Ερωτηθείς σχετικά με την υπόθεση Πολάκη σχολίασε ότι «η καραμέλα Πολάκη έχει λιώσει». «Αν βλέπατε αστυνομικό όργανο να αυθαιρετεί απέναντι σε πολίτη θα παρεμβαίνατε; Ναι ή όχι;», ρώτησε, τονίζοντας ότι «ο κ. Πολάκης διαπίστωσε αυθαιρεσία που επιβεβαιώνεται από τους ίδιους τους αυτόπτες μάρτυρες στο κατάστημα». «Το κράτος Μητσοτάκη είναι κράτος αυθαιρεσίας, απέναντι σε αυτό κράτος η ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι μηδενική, δεν θα κυβερνάτε με την αστυνομία και τα ΜΑΤ», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα