back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μ. Ευθυμίου “Ταξίδι στο Κέντρο της Μουσικής”: Οι καινοτόμες αυτές συναυλίες θα μας μεταφέρουν σε άλλη διάσταση

Διαβάστε επίσης

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών εγκαινιάζει στις 28 Ιανουαρίου τη σειρά διαδραστικών συναυλιών «Ταξίδι στο Κέντρο της Μουσικής» που παρουσιάζουν ο συνθέτης – πιανίστας Χρήστος Παπαγεωργίου, μαζί με την ιστορικό Μαρία Ευθυμίου, υπό τον Λουκά Καρυτινό. 

Πρόκειται για καινοτόμες συναυλίες στις οποίες συγκλίνουν διαφορετικά μέσα (ομιλίες, βίντεο, μουσική) σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάκου.

Σκοπός, η παρουσίαση – κάθε φορά- ενός διαφορετικού συμφωνικού είδους, ξεκινώντας από το Συμφωνικό Ποίημα, την κομβική καινοτομία που έφεραν ο Εκτόρ Μπερλιόζ και ο Φραντς Λιστ. Παρουσιάζεται η ιστορική πορεία του συμφωνικού ποιήματος, από τις πρώτες ορχηστρικές περιγραφές εικόνων και καταστάσεων, μέχρι τα μεγάλα συμφωνικά ποιήματα του Στράους.

«Πρόκειται για μια σειρά διαδραστικών συναυλιών με σκοπό να φωτίσει όσα συνδέουν τον σύγχρονο ακροατή με την διαχρονική συμφωνική μουσική, φέρνοντάς την εγγύτερα τόσο στους μη γνωρίζοντες, όσο και τους ήδη φανατικούς της φίλους», είπε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Αφροδίτη Παπακαλού η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου.

Η ιστορικός χαρακτήρισε τη συνεργασία της υπέροχη και ελπίζει ότι οι καινοτόμες αυτές συναυλίες θα μας μεταφέρουν σε άλλη διάσταση. «Στη μουσική, σε κάθε μουσικό έργο, υπάρχει ένα κέντρο ερμηνείας των πραγμάτων και αυτό ακριβώς αναζητά η συγκεκριμένη δράση. «Από την υπέροχη συνεργασία που είχαμε οι τρείς μας, σ.σ Παπαγεωργίου, Ευθυμίου, Καρυτινός, κέρδισα πάρα πολλά. Ο κάθε ένας από εμάς είχε να συμβάλλει ουσιαστικά σε αυτή τη διαδικασία, εγώ με την “αρματωσιά “της ιστορίας και εκείνοι με την “αρματωσιά” της γνώσης της μουσικής. Η συνεργασία μας ήταν μαγική και ελπίζω με την βοήθεια όλης της ορχήστρας, όλων αυτών των σπουδαίων μουσικών και φυσικά του κ Καρυτινού, να καταφέρουμε να μπούμε σε άλλη διάσταση» 

https://webtics.megaron.gr/el/events/?eventid=2684

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα