back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Aλ. Μπουρλά: Tην άνοιξη μπορούμε να πάρουμε τη ζωή μας πίσω

Διαβάστε επίσης

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer  Αλβέρτος Μπουρλά εκφράζει την αισιοδοξία του για την αντιμετώπιση της πανδημίας , διαβεβαιώνοντας ότι θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε σύντομα στην κανονικότητα. 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γαλλική εφημερίδα Le Figaro ο επικεφαλής της Pfizer δηλώνει: «Θα πάρουμε σύντομα τη ζωή μας πίσω… είμαστε σε καλή θέση να το πετύχουμε αυτό την άνοιξη, χάρη σε όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας»

Ο νέος κορονοϊός θα συνεχίσει να κυκλοφορεί για πολλά ακόμη χρόνια, αλλά το τρέχον κύμα πρέπει να είναι το τελευταίο που χρειάζεται να οδηγήσει σε περιορισμούς, σημειώνει ο ίδιος μιλώντας στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό BFM TV ,  και προσθέτει ότι το εμβόλιο κατά της COVID-19 είναι “ασφαλές και αποτελεσματικό” για τα παιδιά.

Στις συνεντεύξεις του προς τα γαλλικά ΜΜΕ ο κ. Μπουρλά δίνει πληροφορίες για τα επενδυτικά σχέδια της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας στην Γαλλία, σημειώνοντας ότι η Pfizer  θα αναθέσει στη γαλλική Novasep ένα μέρος της παγκόσμιας παραγωγής του αντιικού χαπιού κατά της Covid, «Paxlovid».

«Ο αμερικανικός φαρμακευτικός όμιλος θα επενδύσει περισσότερα από 520 εκατομμύρια ευρώ στη Γαλλία σε διάστημα πέντε ετών» σημειώνει ο κ. Μπουρλά στον Figaro .

Η Pfizer σχεδιάζει επίσης να επενδύσει εκτενέστερα στη γαλλική βιοτεχνολογία, ιδιαίτερα στους τομείς της ογκολογίας, των σπάνιων ασθενειών, των αυτοάνοσων νοσημάτων και του mRNA. Τέλος, το εργαστήριο έχει δεσμευτεί απέναντι στα γαλλικά νοσοκομεία να αυξήσει τις κλινικές του δοκιμές σε Γάλλους ασθενείς.

Στην ερώτηση γιατί η Pfizer προτίμησε να κάνει μία μεγάλη επένδυση στη Γαλλία, ο Αλβέρτος Μπουρλά λέει χαρακτηριστικά: «Η χώρα μας άνοιξε τις πόρτες, καλωσορίζοντας τις ξένες επενδύσεις, ιδιαίτερα τις βιομηχανικές επενδύσεις. Οι μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν κατέστησαν τη Γαλλία μία χώρα πολύ ανταγωνιστική. Επιπλέον, η τεχνογνωσία στις τεχνολογίες του τομέα υγείας είναι από τις καλύτερες στην Ευρώπη».

Πηγή: Le Figaro

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα