back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Π. Σαρώφ: Σημαντική η συνεισφορά της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, στο ΕΣΥ και στους νοσούντες από κορονοϊό

Διαβάστε επίσης

2022-01-17

Για την αντιμετώπιση της πανδημίας και μέσω του Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, από τους Ιατρικούς Συλλόγους Αθήνας και Πειραιά, μίλησε στον Αθήνα 984, ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Παύλος Σαρώφ.

«Είναι μια πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του ΙΣΑ Γιώργου Πατούλη. Ακολουθούμε και εμείς με μεγάλη χαρά, πιστεύοντας πως η συγκεκριμένη ενέργεια θα βοηθήσει σημαντικά τον κόσμο, αλλά και τα νοσοκομεία όπου καταγράφεται μεγάλη προσέλευση, ακόμα και χωρίς ιδιαίτερο λόγο» ανέφερε, μιλώντας στον Γιώργο Αποστολίδη.

Είπε πως οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τους Ιατρικούς Συλλόγους Αθήνας και Πειραιά ή να επισκεφθούν τις ιστοσελίδες τους, όπου θα βρουν σχετικές πληροφορίες.

«Οι οδηγίες δίνονται τηλεφωνικά» εξήγησε ο κ Σαρώφ προσθέτοντας πως σε γενικές γραμμές διαπιστώνεται ανταπόκριση και προθυμία από πλευράς γιατρών, ενώ τόνισε ότι «υπάρχει και δυνατότητα επίσκεψης με φυσική παρουσία, σε περίπτωση που κάποιοι το επιθυμούν».

Όπως δήλωσε «το Δίκτυο είναι οργανωμένο με ιατρικές ειδικότητες, οι οποίες καλύπτουν όλο το φάσμα των προβλημάτων που μπορεί να εμφανίσει κάποιος πάσχων από κορονοϊό».

Σε σχέση με τους νοσούντες ασυμπτωματικά που το ανακαλύπτουν μέσα από ένα θετικό τεστ, τόνισε ότι «εφόσον δεν έχουν δικό τους γιατρό, μπορούν να αποταθούν στην υπηρεσία, όπου θα έρθουν σε επικοινωνία με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων (παθολόγους, καρδιολόγους, πνευμονολόγους, γιατρούς γενικής ιατρικής) προκειμένου να τους καθοδηγήσουν».

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα