back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Υπ. Παιδείας: Ικανοποιούνται τα τεχνικά ζητήματα, σχετικά με την τηλεκπαίδευση, σύμφωνα με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Διαβάστε επίσης

Ξεπεράστηκαν τα τεχνικά ζητήματα και οι επισημάνσεις που είχαν αναφερθεί σε σχέση με την τηλεκπαίδευση επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Η Αρχή αναφέρει ότι πλέον η τηλεκπαίδευση είναι συμβατή με βασική αποστολή του κράτους και αποτελεί εργαλείο για τη διατήρηση της σχέσης μαθητή-εκπαιδευτικού στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης.

Στην ανακοίνωσή της Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα τονίζει ότι τα τεχνικά ζητήματα και οι επισημάνσεις που είχαν αναφερθεί σε σχέση με την τηλεκπαίδευση έχουν ικανοποιηθεί και ένα τελευταίο τεχνικό ζήτημα βαίνει προς ικανοποίηση, μετά και την κατάθεση αναλυτικού υπομνήματος του υπουργείου Παιδείας, με επιπλέον δράσεις και ενέργειες που ανέλαβε.

Η Αρχή σημειώνει ότι «η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι συμβατή με τη βασική αποστολή του Κράτους, όπως αυτή απορρέει από τις διατάξεις του άρθρου 16 του Συντάγματος, αποτελεί δε πρόσφορο μέτρο για τη διατήρηση της σχέσης εκπαιδευτικού-μαθητή εν μέσω υγειονομικής κρίσης». Αναφέρει επίσης ‘πτο «το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προστατεύει τα προσωπικά δεδομένων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, αξιοποιώντας ταυτόχρονα προς όφελος αυτής τις νέες τεχνολογίες, ιδιαιτέρως δε εν μέσω της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης».

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου λοκντάουν, η Αρχή είχε διαπιστώσει ελλείψεις σε ό,τι αφορά τη συμμόρφωση του υπουργείου Παιδείας με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων σε σχέση με τις διαδικασίες που εφαρμόζει για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ζήτημα το οποίο η ίδια η Αρχή θεωρεί πλέον λήξαν.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα