back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σ. Γκόνος: Σύντομα θα έχουμε μια σύγχρονη μονάδα παραγωγής εμβολίων και στη χώρα μας, με την έγκριση του ΕΟΦ και τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Διαβάστε επίσης

 

Στη σκιά της πανδημίας, η επιστημονική κοινότητα δίνει τη δική της μάχη για την επόμενη ημέρα και στο ερευνητικό πεδίο, με το Ινστιτούτο Παστέρ να αποτελεί σημείο αναφοράς για την ελληνική πραγματικότητα, εδώ και δεκαετίες.

Ο διευθυντής του Στάθης Γκόνος, μιλώντας στον Αθήνα 984 και στον Γιώργο Αποστολίδη αναφέρθηκε στην προοπτική παραγωγής εμβολίων στη χώρα μας, με τη στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

«Μέσα στους επόμενους μήνες, θα είμαστε σε θέση να έχουμε μια σύγχρονη μονάδα παραγωγής εμβολίων και στη χώρα μας, με την έγκριση του ΕΟΦ, χάρη στη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος» είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε πως θα είναι δυνατή η ικανοποίηση οποιουδήποτε αιτήματος από δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι προαπαιτούμενο για τη δεύτερη περίπτωση, συνιστά η ύπαρξη σχετικής άδειας, λόγω της πατέντας.

Όπως συμπλήρωσε «θα δοθεί προτεραιότητα στα ευρείας χρήσης εμβόλια, λόγω της συνεργασίας του Ινστιτούτου Παστέρ με το Υπουργείο Υγείας».
Παράλληλα αναφέρθηκε στη «μέριμνα να υπάρξουν και νέες θεραπείες – ειδικά για κλινικές μελέτες- σε συνεργασία του ελληνικού δημοσίου με ιδιωτικές εταιρείες, γεγονός που θα προσφέρει ευκαιρίες σε νέους επιστήμονες».

Για τη συνεισφορά του Ινστιτούτου Παστέρ στον αγώνα αντιμετώπισης της πανδημίας, ο κ Γκόνος στάθηκε εκτός από το ερευνητικό κομμάτι, στην πολυετή λειτουργία του Διαγνωστικού του Τμήματος, αλλά και στη διενέργεια ελέγχων σε συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα