back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Βουλή: Αλλαγές στον αναπτυξιακό νόμο ανακοίνωσε ο Ν. Παπαθανάσης

Διαβάστε επίσης

Με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση να ανακοινώνει δυο αλλαγές στο υπό συζήτηση κείμενο, ξεκίνησε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, η επεξεργασία του νομοσχεδίου για το νέο αναπτυξιακό νόμο.

Συγκεκριμένα, ο κ.Παπαθανάσης γνωστοποίησε ότι το ελάχιστο όριο του επιλέξιμου κόστους του επενδυτικού σχεδίου μιας μικρής επιχείρησης για την υπαγωγή της στον αναπτυξιακό νόμο, από 150.000 ευρώ, μειώνεται στα 100.000 ευρώ.

Με τη δεύτερη τροποποίηση, ορίζεται ότι και τα τρίστερα ξενοδοχεία θα δικαιούνται επιδότησης για τον εκσυγχρονισμό τους.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την αύξηση των ορίων, δυσχεραίνει την ένταξη περισσότερων επιχειρήσεων, με συνέπεια μια στις δύο επιχειρήσεις να μένουν εκτός των επενδυτικών κινήτρων του αναπτυξιακού νόμου.

Επίσης, ανέφερε ότι το νομοσχέδιο είναι συνέχεια του δρομολογημένου σχεδίου για υπερσυγκέντρωση αρμοδιοτήτων και εξουσιών στον υπουργό,ενώ αφορά την ανάπτυξη μόνο συγκεκριμένων επιχειρηματικών ομίλων.

«Το νομοσχέδιο ψευδεπίγραφα χαρακτηρίζεται ως εθνικό και καθολικό», ανέφερε ο εισηγητής του ΚΙΝΑΛ Απόστολος Πάνας, λέγοντας ότι αρκετές κατηγορίες μικρομεσαίων επιχειρήσεων μένουν εκτός του νέου νόμου.

Η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, έκανε λόγο «για νέα προνόμια στους μεγαλοεπιχειρηματίες», εκφράζοντας την άποψη ότι συνιστά πολιτική εξαπάτηση ότι θα υπάρξει ανάπτυξη για όλους.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα