back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας στον δημόσιο τομέα την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου

Διαβάστε επίσης

Στάση εργασίας στον Δημόσιο τομέα για την Τετάρτη 26 μηνός, από τις 12 το μεσημέρι έως την λήξη του ωραρίου, αποφάσισαν η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες του χώρου της Υγείας (ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕ/ΠΦΥ, ΠΟΣΕΥΠ/ΠΦΥ).

Τα συνδικάτα αποφάσισαν την πραγματοποίηση Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για την Υγεία, με στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας στη μια το μεσημέρι και πορεία προς τη Βουλή, ενώ αντίστοιχες δράσεις θα πραγματοποιηθουν και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Τα συνδικάτα, διεκδικούν:

  • Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με γενναία αύξηση της κρατικής Χρηματοδότησης και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού -Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
  • Ουσιαστική, στοχευμένη επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτηση με ευθύνη του κράτους και με δωρεάν διαγνωστικά τεστ. Ανάκληση των οδηγιών του ΕΟΔΥ που μειώνουν τις ημέρες καραντίνας του προσωπικού.
  • Μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα σχολεία.
  • Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ και αναγνώριση του θανάτου από κορωνοϊό ως εργατικό ατύχημα.
  • Δημιουργία εμβολιαστικών δομών στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος ειδικά για τις κλειστές δομές, τις δομές προσφύγων και μεταναστών.
  • Επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα της Υγείας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

 

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα