back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κλείδωσε η παράταση των μέτρων – Θ. Πλεύρης: Η Δέλτα επιμένει να πιέζει το ΕΣΥ

Διαβάστε επίσης

«Από τη μια βλέπουμε αποκλιμάκωση των κρουσμάτων που έρχεται σε μικρότερο χρονικό διάστημα που φαίνεται ότι η κορύφωση της μετάλλαξης Όμικρον σε νωρίτερο στάδιο αλλά επειδή στο ΕΣΥ υπάρχει πίεση και από τη Δέλτα συνεπώς είναι λογικό προκειμένου να παρακολουθήσουμε την πορεία της πανδημίας, να υπάρξει παράταση των μέτρων, δήλωσε στην ΕΡΤ, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης .

Οι δηλώσεις του υπουργού υγείας επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες ότι κλείδωσε η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην παράταση των μέτρων προστασίας από τον κορονοιό, τουλάχιστον για μια εβδομάδα εως τις 30 Ιανουαρίου,  καθώς οι σκληροί  επιδημιολογικοί δείκτες παραμένουν σε υψηλό επίπεδο, ενώ χθες 106 θάνατοι προστέθηκαν στο θλιβερό κατάλογο των ανθρώπινων απωλειών από τον κορονοιό.

Υπάρχει μια συνολική συναντίληψη σε όλους τους επιστήμονες να κλείσουμε 20-25 ημέρες με τα μέτρα και άρα αν αποφασιστεί παράταση θα είναι για μια εβδομάδα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας .

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας συνεδριάζει σήμερα προκειμένου να σταθμίσει όλα τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα και θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση το τι κρινει ότι πρέπει  να γίνει με τα περιοριστικά μέτρα.

Σύμφωνα με όλες πληροφορίες, η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων δεν θα βιαστεί χαλάρωση των μέτρων, η ισχύς των οποίων είναι έως και την Κυριακή 23 Ιανουαρίου. Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες είχε εμφανιστεί ως πιθανό σενάριο η άρση της απαγόρευσης της μουσικής στην εστίαση και τη διασκέδαση καθώς και η αύξηση των θεατών στα γήπεδα.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 106 νέους θανάτους, ενώ τα νέα κρούσματα ανέρχονται σε 23.340 σε σύνολο 568.449 τεστ. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 673 (58.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 80.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 548 (81.43%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 125 (18.57%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Ο Θάνος Πλεύρης προανήγγειλε, κατά τη σημερινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ  τη προκήρυξη για 4.000 μόνιμες θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού «όπου θα υπάρχει μια αξιολόγηση των ατόμων που ήταν στο ΕΣΥ τώρα και άρα θα μπορέσει το μεγαλύτερο τμήμα των νοσηλευτών που είναι τώρα επικουρικό να γίνει μόνιμο»

Αναφορικά,  με τους αυξημένους θανατους απο επιπλοκές του κορονοϊού που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα,, σημείωσε ότι , η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη θέση σε σχέση με άλλες χώρες που έχουν καλύτερα ΕΣΥ.

Έλενα Μπρέγιαννη – Newsroom Αθήνα 984

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα