back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ν. Δένδιας: Τα νέα Rafale σηματοδοτούν τη στρατηγική σχέση Ελλάδας και Γαλλίας

Διαβάστε επίσης

Για μια ημέρα με ιδιαίτερη σημασία έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας με αφορμή την απόκτηση των καινούργιων Ραφάλ για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση του στην Αθήνα με τον νέο υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννη Κασουλίδη ο κ Δένδιας επεσήμανε πως «αυτά τα αεροσκάφη, τα εξαιρετικά σύγχρονα, θα συνεισφέρουν ουσιαστικά στην προστασία και στην άμυνα του ελληνισμού». «Τα αεροπλάνα αυτά σηματοδοτούν τους ισχυρούς δεσμούς, αλλά και την στρατηγική σχέση της Ελλάδας με τη Γαλλία» προσέθεσε.

Συνέχισε λέγοντας πως «η Τουρκία συνεχίζει δυστυχώς τις προκλητικές ενέργειές της, παραβιάζοντας την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα, τόσο της Ελλάδας, όσο και της Κυπριακής Δημοκρατίας» και υπενθύμισε την πρόσφατη «εκ νέου παρενόχληση ερευνητικού σκάφους που εκτελούσε νόμιμες έρευνες».

«Και αυτή τη συμπεριφορά, την όχι παραδεκτή, θα συνεχίσουμε να τη θέτουμε καθαρά στους Ευρωπαίους συναδέλφους μας και σε όλα τα διεθνή fora» είπε χαρακτηριστικά.

Και με ένα μήνυμα προς την Ουάσινγκτον ο κ Δένδιας αναφέρθηκε παράλληλα στη στη συνεργασία 3+1 μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και ΗΠΑ. «Αυτή η συνεργασία αποτελεί ορόσημο της πολυμέρειας στην περιοχή δεδομένου ότι συμμετέχουν ως στρατηγικός μας εταίρος, οι ΗΠΑ».

«Συνεχίζουμε την αμέριστη στήριξή μας για την επίτευξη μιας βιώσιμης και δίκαιης λύσης του Κυπριακού. Μιας λύσης που θα βασίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και, βεβαίως, θα είναι απολύτως συμβατή με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο. Δηλαδή, μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία» επεσήμανε ο κ Δένδιας

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα