back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας: Αφανίζουν τους χειροτέχνες

Διαβάστε επίσης

Την απόσυρση από την ημερήσια διάταξη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αθηναίων του θέματος που αφορά την χωροθέτηση και τη λειτουργία της αγοράς καλλιτεχνών στο Θησείο, ζητά η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας.

Όπως τονίζει ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κωνσταντίνου η υλοποίηση του σχεδιασμού θα αφανίσει τους χειροτέχνες-καλλιτέχνες του δρόμου οι οποίοι επίσης διαφωνούν με την συγκεκριμένη απόφαση.

Ξεκινά ο αφανισμός των χειροτεχνών-καλλιτεχνών με το σχέδιο Γεωργιάδη-Μενδώνη- Μπακογιάννη

Μετά την προκλητική στάση του Αδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος προχώρησε στην ψήφιση νόμου με τον οποίο αφανίζει τους χειροτέχνες-καλλιτέχνες, τους ρακοσυλλέκτες και ρίχνει τους λαϊκατζήδες στα χέρια μεγαλοκαρχαριών του εμπορίου, ο Μπακογιάννης υλοποιεί αυτόν τον απαράδεκτο νόμο στην Αθήνα.

Προωθεί για ψήφιση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής την Δευτέρα 24/1 το παρακάτω θέμα:
8. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη Α) της ίδρυσης και χωροθέτησης της αγοράς χειροτεχνών-
καλλιτεχνών στην περιοχή «Θησείο» και Β) του Κανονισμού λειτουργίας της ως άνω αγοράς. (Α.Η.Π.
14615/19.1.2022

Η υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού με τον οποίο διαφώνησε το σύνολο των χειροτεχνών-καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται στους δρόμους της Αθήνας διαρκώς, για πάνω από 15 χρόνια, θα δώσει άλλο ένα χτύπημα σε ανθρώπους του μόχθου που αγωνιούν για ένα μεροκάματο για αυτούς και τα παιδιά τους. Η απαίτηση να προχωρήσουν οι χειροτέχνες σε έναρξη επαγγέλματος(!) λες και είναι έμποροι( αν ήταν θα άνοιγαν κατάστημα…) είναι ένα εμπόδιο αξεπέραστο.

Αυτό το σχέδιο Γεωργιάδη-Μενδώνη-Μπακογιάννη επιδιώκει να παραδώσει τους χώρους που τώρα χρησιμοποιούν οι χειροτέχνες-καλλιτέχνες, στην Αποστόλου Παύλου, στην Αδριανού, την Αιόλου στην τουριστική εκμετάλλευση για λογαριασμό των μεγαλοεπιχειρηματιών και των ιδρυμάτων που παριστάνουν τους προαγωγούς του πολιτισμού.
Οι χειροτέχνες-καλλιτέχνες είναι ώρα να δώσουν τον αγώνα για αξιοπρεπή εργασία. Να στηριχτούν στην αλληλεγγύη όλων των εργαζόμενων που ξεσηκώνονται ενάντια στην κυβέρνηση της δολοφονικής διαχείρισης της πανδημίας και προχωράνε σε Απεργία την Τετάρτη 26/1,με το χώρο της υγείας μπροστά, με τον κόσμο του πολιτισμού στα κάγκελα γιατί του κόψανε τα επιδόματα ανεργίας, με τους φοιτητές να κινητοποιούνται για να μην μπει η αστυνομία στα πανεπιστήμια.

Δεν θα αφήσουμε τον “πολιτισμό” της Μενδώνη να κάνει κουμάντο στις ζωές μας. Ούτε τον πολιτισμό του Μπακογιάννη που σπαταλά χιλιάδες για φιέστες με το Ρουβά στο Λυκαβηττό.
Καμιά Μενδώνη δεν μπορεί να χωροθετεί για μας για να μας διώξει πέριξ της Ακρόπολης, όταν την ΄’έχει κάνει πασαρέλα και τον τσιμεντώνει. Οι πλούσιοι σεξιστές και εκ(βιαστές) βρίσκονται εύκολα στους καταλόγους των χορηγών της Μενδώνη ενώ οι χειροτέχνες-καλλιτέχνες πετιούνται στον Καιάδα.

Καλούμε τα συνδικάτα του πολιτισμού, την ΠΟΘΑ, το Εικαστικό Επιμελητήριο, το ΕΚΑ, τα σωματεία στο Υπουργείο Πολιτισμού και τον Δήμο της Αθήνας να μην επιτρέψουν την εξαφάνιση των χειροτεχνών-καλιτεχνών.

Διεκδικούμε αξιοπρεπή εργασία για τους χειροτέχνες-καλλιτέχνες στα σημεία στα οποία εργάζονταν όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Να αποσυρθεί το θέμα 6 από την ημερήσια διάταξη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα