back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Χατζηθεοδοσίου: Μετά την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων καταγράφεται μείωση κατά 50% στον τζίρο της εστίασης

Διαβάστε επίσης

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της εστίασης λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, σε συνδυασμό με το κύμα ανατιμήσεων, μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ1 ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου δήλωσε υπέρ κάθε μέτρου προστασίας της δημόσιας υγείας, αλλά επισημαίνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων που πλήττονται από τους περιορισμούς για τον έλεγχο της πανδημίας. Όπως σημείωσε ο πρόεδρος, μετά την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων καταγράφεται μείωση κατά 50% στον τζίρο των επιχειρήσεων του κλάδου εστίασης, κάνοντας λόγο, ουσιαστικά όπως είπε «για ένα άτυπο lockdown».

Για να καταφέρουν οι επιχειρήσεις να παραμείνουν ανοιχτές και να διατηρηθούν οι θέσεις απασχόλησης, η επιμελητηριακή κοινότητα, έχει προτείνει μια σειρά από μέτρα μεταξύ των οποίων η αναστολή των υποχρεώσεων, η κάλυψη από την πολιτεία του 75% των αυξήσεων στην ενέργεια, η μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης από το 13% στο 6% και η μη επιστροφή των Επιστρεπτέων Προκαταβολών, εξήγησε ο πρόεδρος της Κ.Ε.Ε.Ε. και του Ε.Ε.Α., τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη αύξησης των δόσεων αποπληρωμής των χρεών της πανδημίας, από 72 σε 120, προκειμένου να δοθεί “ανάσα” επιβίωσης στις επιχειρήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα