back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΔΟΕ: «Δεν υπήρξε καταναγκαστική εργασία στην παραγωγή στολών των Χειμερινών Ο.Α.»

Διαβάστε επίσης

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι δεν διαπιστώθηκε καταναγκαστική εργασία στην παραγωγή στολών για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, μετά από ανησυχίες που εξέφρασαν οι ΗΠΑ, όταν σημείωσαν ότι οι προμηθευτές Anta Sports και Hengyuanxiang Group (HYX Group) χρησιμοποιούσαν βαμβάκι από την περιοχή Σιντζιάνγκ.

«Το βαμβάκι που παράγεται στην αυτόνομη περιοχή Ουιγούρων Σιντζιάνγκ είναι συνώνυμο της καταναγκαστικής εργασίας και της καταπίεσης που λαμβάνει χώρα εκεί» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Η ΔΟΕ ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι είχε τη δέουσα επιμέλεια για τους προμηθευτές των στολών για το προσωπικό, τους αξιωματούχους και τους εθελοντές στους Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Πεκίνο από 4 έως 20 Φεβρουαρίου.

«Αυτή η έρευνα, η οποία ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2021 και είναι ευθυγραμμισμένη με τον Κώδικα Προμηθευτών της ΔΟΕ, δεν βρήκε καμία καταναγκαστική, δεσμευμένη, με σύμβαση εργασίας ή παιδική εργασία» ανέφερε.

Ο Όμιλος HYX ανακοίνωσε ότι το βαμβάκι στα προϊόντα του δεν προέρχεται από την Κίνα, ενώ η Anta Sports έκανε γνωστό ότι χρησιμοποίησε ανακυκλωμένα υλικά χωρίς βαμβάκι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα