18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Online βιβλιοπαρουσίαση από το πρόγραμμα «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία»

Διαβάστε επίσης

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία», διοργανώνει διαδικτυακή παρουσίαση του εκπαιδευτικού Οδηγού «Η Αθήνα στο χρόνο: Από την Αγώνα της Ανεξαρτησίας ως σήμερα, οκτώ διαδρομές», στις 20 Ιανουαρίου και ώρα 18.00-20.00 μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ZOOM.

Ο Οδηγός

Ο Οδηγός αυτός αποτελεί την τρίτη κατά σειρά εκπαιδευτική έκδοση του προγράμματος και προσεγγίζει τη διαχρονία της πόλης στα νεότερα χρόνια μέσα από οκτώ διαδρομές, πλούσιο εικονογραφικό υλικό και προτάσεις για ποικίλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

«Η Αθήνα στο χρόνο: Από την Αγώνα της Ανεξαρτησίας ως σήμερα, οκτώ διαδρομές»

Από την γειτονιά του σχολείου τους, τους δρόμους και τις πλατείες γύρω από αυτό, έως το Πεδίο του Άρεως, τον Εθνικό Κήπο, το Ζάππειο, το Σύνταγμα, το Ρολόι του Κυρρήστου, το Φετιχιέ Τζαμί, το Παλιό Πανεπιστήμιο, την πλατεία Κοτζιά, την Τριλογία και όχι μόνο, οι μαθητές και οι μαθήτριες ιχνηλατούν χώρους όπου καταγράφεται η ιστορική μνήμη της Αθήνας.

Χάρτης της γειτονιάς, 57ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

Ο στόχος

Όπως σημειώνουν οι υπεύθυνοι του προγράμματος, δεν επιδιώκεται η συγκέντρωση και η εκμάθηση πληροφοριών αλλά η ανάγνωση της πόλης και των αλλαγών της. Με σκοπό να γίνει βίωμα ότι η πόλη είναι ζωντανή, ένα σύνολο από χώρους, ανθρώπους, ιστορίες, γεγονότα, αφηγήσεις, ιδέες που συνεχώς αλληλεπιδρούν και εξελίσσονται, οι μαθητές και οι μαθήτριες, θέτουν ερωτήματα στα μνημεία, τα τοπόσημα, τις αφηγήσεις του παρελθόντος, τις κάθε τύπου μαρτυρίες, τη μικρογεωγραφία της κάθε περιοχής, με το βλέμμα στο μέλλον. Ερευνούν τις πολλαπλές μνήμες της πόλης, ανακαλύπτουν διαφορετικές οπτικές, δίνουν τις δικές τους ερμηνείες.

Πρόσφυγες έχουν ως πρόχειρο κατάλυμα τον ναό του Ηφαίστου, 1922

Η παρουσίαση

Η παρουσίαση δεν απευθύνεται μόνο σε εκπαιδευτικούς αλλά στο ευρύ κοινό και θα γίνει την Πέμπτη, στις 20 Ιανουαρίου και ώρα 18.00-20.00 μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ZOOM.

Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/82989570908?pwd=M05TbjBHSVFnM1lEVElJZXA3c3hsZz09
Meeting ID: 829 8957 0908
Passcode: 604799

Παρουσιάζουν:

Μαρίζα Ντεκάστρο| Συγγραφέας, Παιδαγωγός
Ελεονώρα Ορφανίδου | Δημοσιογράφος
Ντορέττα Αστέρη | Σύμβουλος Α’ Ειδικής Παιδαγωγικής στο ΙΕΠ

Παρεμβαίνουν οι συγγραφείς του βιβλίου:

Μαρία Δημοπούλου | Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας
Καλλιόπη Κύρδη | Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας
Ελένη Σβορώνου | Συγγραφέας παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας
Θάλεια Δραγώνα | Ομ. Καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας ΕΚΠΑ

Την εκδήλωση θα συντονίσει η εντεταλμένη σύμβουλος του δημάρχου Αθηναίων για το πρόγραμμα «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία», Πόπη Διαμαντάκου.

Επιμέλεια: Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα