back to top
21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Π. Διαμαντάκου: Δεν υπάρχει τίποτα ωραιότερο από το να περπατάς στην πόλη και να γνωρίζεις κάθε γωνιά της

Διαβάστε επίσης

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία», διοργανώνει διαδικτυακή παρουσίαση του εκπαιδευτικού Οδηγού «Η Αθήνα στο χρόνο: Από την Αγώνα της Ανεξαρτησίας ως σήμερα, οκτώ διαδρομές».

Ο Οδηγός αυτός αποτελεί την τρίτη κατά σειρά εκπαιδευτική έκδοση του προγράμματος και προσεγγίζει τη διαχρονία της πόλης στα νεότερα χρόνια μέσα από οκτώ διαδρομές, πλούσιο εικονογραφικό υλικό και προτάσεις για ποικίλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η εντεταλμένη σύμβουλος του Δημάρχου για το πρόγραμμα «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία», Πόπη Διαμαντάκου.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου η Πόπη Διαμαντάκου τόνισε πως «η σημερινή παρουσίαση συμπυκνώνει και αποτυπώνει το όνειρο αυτού του προγράμματος, να μετατρέψει δηλαδή τη πόλη σε ένα απολαυστικό μάθημα για τα παιδιά, για τους δασκάλους αλλά και για τους Αθηναίους που θα το διαβάσουν και θα μελετήσουν τις 8 διαδρομές.

Δεν υπάρχει τίποτα ωραιότερο από το να περπατάς στη πόλη και να γνωρίζεις, να μαθαίνεις κάθε γωνιά της. Αυτό ακριβώς κάνει ο οδηγός» τόνισε η κ. Διαμαντάκου.

Η παρουσίαση δεν απευθύνεται μόνο σε εκπαιδευτικούς όπως τόνισε η Πόπη Διαμαντάκου, αλλά στο ευρύ κοινό και θα γίνει σήμερα Πέμπτη, στις 20 Ιανουαρίου και ώρα 18.00-20.00 μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ZOOM. Η συμμετοχή είναι εντελώς δωρεάν για τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς της Αθήνας. Παρέχονται επίσης επιμορφωτικά σεμινάρια, ομιλίες, επισκέψεις συντηρητών στα σχολεία, βοηθητικά εγχειρίδια, ξεναγήσεις, βιβλία και μετακινήσεις στους συμμετέχοντες.  Το Πρόγραμμα διαχειρίζεται το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων.

To πρόγραμμα διανύει την έκτη συνεχόμενη χρονιά εφαρμογής του. Έως τώρα, έχουν συμμετάσχει σε αυτό συνολικά 217 σχολεία, 463 εκπαιδευτικοί και 6.540 μαθητές. Τελεί υπό την Αιγίδα της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου, έχει βραβευτεί με το χρυσό και το ασημένιο βραβείο στον ετήσιο διαγωνισμό Education Leaders Awards και από την σχολική χρονιά 2021-2022 συμμετέχει με εκπαιδευτικό υλικό στην πλατφόρμα 21+, στα εργαστήρια δεξιοτήτων.

Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/82989570908?pwd=M05TbjBHSVFnM1lEVElJZXA3c3hsZz09

Meeting ID: 829 8957 0908
Passcode: 604799

Περισσότερες πληροφορίες:
https://kids4thecity.gr/

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα